Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.10.2024 21:47:27
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 1.11.2024 03:09:03
Kişisel Bilgiler
DOÇ. MUHEMET ZEKİ KARİPÇİN
- E-posta: zkaripcin@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : SEBZE YETİŞTİRME VE ISLAHI
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/zkaripcin
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2006 - 2009
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BAHÇE BİTKİLERİ (DR)/
Tez Adı: Yerli ve yabani karpuz genotiplerinde kuraklığa toleransın belirlenmesi
Yüksek Lisans
2002 - 2005
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BAHÇE BİTKİLERİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Değişik malç tipleri, sulama aralık ve düzeylerinin plastik serada yetiştirilen baş salatanın (Lactuca sativa var. capitata) verim ve bazı kalite özelliklerine etkileri
Lisans
1993 - 1997
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ/BAHÇE BİTKİLERİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2015 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2016 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Komisyon Üyeliği
- 2016 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Anabilim Dalı Başkanı
- 2016 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Karpuzda (Citrullus Lanatus) Kuraklık Stresi: Bibliyometrik Analiz
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- EZGİ KASAP TAYFAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Maydanoz sebzesinde kuraklıkta değişime uğrayan fizyolojik ve bazı biyokimyasal değişimler
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- ŞEHRİBAN YILDIRIM(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Siirt yerel sebze genotiplerinin toplanması morfolojik ve pomolojik karakterizasyonlarının yapılması ve çoğaltılması
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- EMRAH TUNCAY(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Siirt yöresinde doğal olarak yetişen Cynara syriaca B. tipleriile Cynara scolymus L. türü enginarlarında etken madde tespiti
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- YUNUS AKTAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Effects of salicylic acid application on cold tolerance and gene expression in pepper (Capsicum annuum L.) seedling
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- MOHAMMED AHMED AHMED(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Phytophthora capsici leonian'a dayanıklı yerel biber hattı geliştirilmesi
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- GÜLŞAH SEYİTOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
Dersler
VERİLEN DERSLER
Genel Sebzecilik,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri I,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Sebze Tohumculuğu,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Semineri,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Tarım Deontolojisi,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Islahı,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Egzotik Sebze Türleri,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sebze Tarımında Yeni Gelişmeler,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Kışlık Sebzelerin Fizyolojisi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Staj II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Staj I,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
BAHÇE BİTKİLERİNDE DAYANIKLILIK ISLAHI,2023-2024,Lisans (Türkçe)
SERADA SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Topraksız Tarım Uygulamaları,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi I,2023-2024,Lisans (Türkçe)
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Tarım Deontolojisi,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Sebze Tohumculuğu,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Egzotik Sebze Türleri,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Staj II,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Islahı,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek lisans Tez Hazırlık,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi II,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Staj I,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Kışlık Sebzelerin Fizyolojisi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri II,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Topraksız Tarım Uygulamaları,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri I,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama II,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Sebze Tarımında Yeni Gelişmeler,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Staj I,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kışlık Sebzelerin Fizyolojisi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri II,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Topraksız Tarım Uygulamaları,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Egzotik Sebze Türleri,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama II,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Staj II,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Tarım Deontolojisi,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri I,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi II,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Sebze Tohumculuğu,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Sebze Tarımında Yeni Gelişmeler,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi I,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Islahı,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Semineri,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Topraksız Tarım Uygulamaları,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri I,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi I,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi II,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama II,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Staj II,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sebze Tohumculuğu,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri II,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Staj I,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Islahı,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Tarım Deontolojisi,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Sebzecilikte F1 Hibrit Çeşit Islahı,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
BAHÇE BİTKİLERİNDE TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMALARI,2019-2020,Lisans (Türkçe)
STAJ I,2019-2020,Lisans (Türkçe)
SEBZE TOHUMCULUĞU,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
SICAK İKLİM SEBZE ISLAHI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
SEBZE TARIMINDA YENİ GELİŞMELER,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
EGZOTİK SEBZE TÜRLERİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kışlık Sebzelerin Fizyolojisi,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜLTÜR SEBZELERİ I,2019-2020,Lisans (Türkçe)
BAHÇE BİTKLERİNDE TOHUMCULUK,2019-2020,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
MESLEKİ UYGULAMA II,2019-2020,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
MESLEKİ UYGULAMA I,2019-2020,Lisans (Türkçe)
BİTİRME TEZİ II,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜLTÜR SEBZELERİ II,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
STAJ II,2019-2020,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GENEL SEBZECİLİK,2019-2020,Lisans (Türkçe)
BİTİRME TEZİ I,2019-2020,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Egzotik Sebze Türleri,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi II,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama 2,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Kışlık Sebzelerin Fizyolojisi,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Staj II,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Örtüaltı Yetiştiriciliği,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Bitirme Tezi I,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri I,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri II,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Staj I,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Topraksız Tarım Uygulamaları,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Sebze Tarımında Yeni Gelişmeler,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama II,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Serin İklim Sebze Türleri,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Staj II,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Örtüaltı Yetiştiriciliği,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Staj I,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri II,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Sebzecilikte Dihaplodizasyon Islahı,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kültür Sebzeleri I,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkileri Uygulamaları II,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkileri Uygulamaları I,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Serin İklim Sebze Türleri Islahı,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Islahı,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Egzotik Sebze Türleri,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitklerinde Tohumculuk,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Serin İklim Sebze Türleri Islahı,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel sebzecilik,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Topraksız Tarım,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Serin İklim Sebze Türleri,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkileri Uygulamaları II,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Sebzecilikte Dihaploidizasyon Islahı,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Staj I,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Türleri,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Sebze Tohumculuğu,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Örtüaltı Yetiştiriciliği,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Sebze Tarımında Yeni Gelişmeler,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Serada Sebze Yetiştiriciliği,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sebze Kurutma Tekniği,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkileri Uygulamaları I,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Staj II,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Genel Sebzecilik,2015-2016,Lisans (Türkçe)
Sebzecilikte F1 Hibrit Çeşit Islahı,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Tohumculuk,2015-2016,Lisans (Türkçe)
Sıcak İklim Sebze Islahı,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sebzecilikte Dayanıklılık Islahı,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bahçe Bitkilerinde Topraksız Tarım Uygulamaları,2015-2016,Lisans (Türkçe)
STAJ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Effect of Algae on Melon (Cucumis melo subsp. agrestis var. conomon) Growth and Development under Drought-Stress Conditions
Dergi Adı : PHYTON-INTERNATIONAL JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY
Cilt : 92
ISSN : 0031-9457
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Hydrogels improved parsley (Petroselinium crispum(Mill.) Nyman) growth and development under water deficit stress
Dergi Adı : PeerJ
Cilt : 11
ISSN : 2167-8359
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Responses of Furrow Irrigated Paprika Pepper Cultivars on Yield and Crop Water Stress Index (CWSI) Under Semi-Arid Climate Condition
Dergi Adı : Gesunde Pflanzen
Cilt : 75
ISSN : 0367-4223
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Genetic Variation of Above and Below Ground Growth in Common Melon Lines
Dergi Adı : Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi
Cilt :
ISSN : 2528-8652
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Siirt Koşullarında İkinci Ürün Olarak Karpuz Yetiştiriciliği
Dergi Adı : MAS Journal of Applied Sciences
Cilt :
ISSN : 2757-5675
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Siirt Koşullarında İkinci Ürün Olarak Kornişon Yetiştiriciliği
Dergi Adı : ISPEC Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2717-7238
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Dikim Öncesi Herbisitler İle Domates Tarlalarında Yabancı Ot Mücadelesi
Dergi Adı : Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2148-3647
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Effects of Salicylic Asic Application on WRKY Gene in Pepper (Capsicum annum L.) Seedling.
Dergi Adı : FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Cilt :
ISSN : 1018-4619
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Detection of Active Substances in Cynara syriaca B. and Cynara scolymus L. Type Artichokes Growing Naturally in Siirt Region
Dergi Adı : FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Cilt : 29
ISSN : 1018-4619
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Physiological and gene-expression variation in watermelon (citrullus lanatus l.) cultivars exposed to drought stress.
Dergi Adı : ACTA SOCIETATIS BOTANICORUM POLONIAE
Cilt : 89
ISSN : 0001-6977
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Drying and Drying Systems in Vegetables
Dergi Adı : EJONS International Journal on Mathematics, EngineeringNatural Sciences
Cilt :
ISSN : 2602-4136
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Geothermal Resources in Siirt and their Opportuities for Greenhouse.
Dergi Adı : EJONS International Journal on Mathematics, EngineeringNatural Sciences.
Cilt :
ISSN : 2602-4136
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Morphological Changes of Salicylic Acid Application on Pepper (Capsicum annuum L.) Seedling under Cold Condition
Dergi Adı : International Journal of Secondary Metabolite
Cilt :
ISSN : 2148-6905
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Kök Ortamlarının Karpuz Kök Yapılarına Etkileri.
Dergi Adı : EJONS International Journal on Mathematics, EngineeringNatural Sciences.
Cilt :
ISSN : 2602-4136
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Water Deficit Tolerance of Some Pepper Inbred Lines
Dergi Adı : Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology
Cilt : 7
ISSN : 2148-127X
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Siirt Yöresinde Sebze Olarak Tüketilen Bazı Yabancı Otlar.
Dergi Adı : EJONS International Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences.
Cilt :
ISSN : 2602-4136
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Biber Genotiplerinde Peroksidaz ve Katalaz İçeriklerinin Phytophthora capsici’ye Dayanıklılık Üzerine Etkileri
Dergi Adı : Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2148-2306
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Karpuz’da Antraknoz Hastalığı ve Karpuz Telli Böceği Zararları
Dergi Adı : TARIM TÜRK
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : CHARACTERIZATION OF PHYTOPHTHORA CAPSICI LEONIAN RESISTANCE IN SOME PEPPER GENOTYPES BY PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS
Dergi Adı : APPLIED ECOLOGY AND ENVİRONMENTAL RESEARCH
Cilt : 16
ISSN : 1589-1623
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Statistical Evaulation of Watermelon Genotypes Exhibiting Different Features Under Stress Conditions
Dergi Adı : Fresenius Environmental Bulletin
Cilt :
ISSN : 1018-4619
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : The Roothstock Effects on Agronomic and Biochemical Quality Properties of Melon under Water Stress
Dergi Adı : Fresenius Environmental Bulletin
Cilt :
ISSN : 1018-4619
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : KARPUZ VE KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİ
Dergi Adı : TARIM TÜRK
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : DETERMINATION OF HETEROSIS AND HETEROBELTIOSISVALUES OF SALT-TOLERANT SUMMER SQUASH (Cucurbitapepo L.) GENOTYPES AND GENETIC RELATIONSHIPS OFPARENTAL GENOMES
Dergi Adı : APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH
Cilt :
ISSN : 1589-1623
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : MARUL VE BAŞSALATA YETİŞTİRİCİLİĞİ
Dergi Adı : TARIM TÜRK
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Su Stresi Koşullarında Yetiştirilen Marul Sebzesinin Verim ve Besin İçeriğine Arbusküler Mikorizal Fungus AMF un Etkileri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 26
ISSN : 1308-7576
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : High temperature tolerant tomato lines bioactive compounds
Dergi Adı : Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit
Cilt : 11
ISSN : 1661-5751
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Ground Urfa Isot Peppers with High Content of Bioactive Compounds and Antioxidant Activity
Dergi Adı : ZEITSCHRIFT FUR ARZNEI- & GEWURZPFLANZEN
Cilt : 20
ISSN : 14319292
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı :
Dergi Adı :
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi :
Bildiri Adı : Effects of Nickel Applications and Phosphate Solubilizing Bacteria (Stenotrophomonas maltophilia) Inoculation on the Germination of Ornamental Squash Seeds
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ ARZU, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :30.11.2023
Bildiri Adı : Effects of Lead Applications and Phosphate Solubilizing Bacteria (Stenotrophomonas maltophilia) Inoculation on the Germination of Ornamental Pepper Seeds
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ ARZU
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :30.11.2023
Bildiri Adı : KURAKLIK STRESİ VE BİYOKİMYASAL ETKİLER
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ŞEHRİBAN, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.07.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.07.2023
Basım Tarihi :27.07.2023
Bildiri Adı : HAVUÇ TOHUMU (Daucus carota)
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ŞEHRİBAN, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.07.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.07.2023
Basım Tarihi :27.07.2023
Bildiri Adı : The Effect of Bacteria Applications Showing ACCD Activity on the Seedling of Citrullus lanatus (Tunb) Seeds under Salt Stress
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.04.2023
Basım Tarihi :05.05.2023
Bildiri Adı : The Effect of Bacteria Applications Showing ACCD Activity on the Seedling of Solanum melongena Seeds under Lead Stress
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.04.2023
Basım Tarihi :05.05.2023
Bildiri Adı : BESİN DEĞERİ BAKIMINDAN SEBZELER
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARA Kader, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.03.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.03.2023
Basım Tarihi :07.03.2023
Bildiri Adı : SİİRT İLİ LAHANA ÜRETİM MALİYETİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAKAY Alaaddin, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.02.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.02.2023
Basım Tarihi :05.03.2023
Bildiri Adı : HARDNESS OF SEED COAT IN SOME VEGETABLES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.11.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.11.2022
Basım Tarihi :18.11.2022
Bildiri Adı : KURAK KOŞULLAR ALTINDA Solanum lycopersicum TOHUMLARININ BAZI ERKEN GELİŞİM VE ÇİMLENME PARAMETRELERİ ÜZERİNE ACCD BAKTERİLERİNİN ETKİLERİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ FATİH, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.03.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.03.2022
Basım Tarihi :08.11.2022
Bildiri Adı : KURAK KOŞULLAR ALTINDA Cucumis melo subsp. agrestis var. conomon TOHUMLARININ BAZI ERKEN GELİŞİM VE ÇİMLENME PARAMETRELERİ ÜZERİNE ACCD BAKTERİLERİNİN ETKİLERİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ FATİH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.03.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.03.2022
Basım Tarihi :08.11.2022
Bildiri Adı : SEBZE TOHUMCULUĞU
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, DİRİKOLU Saadet Merve
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.07.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.07.2022
Basım Tarihi :20.07.2022
Bildiri Adı : MAYDANOZ (Petroselinum crispum (Mill.) Nyman) TOHUMCULUĞU
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.07.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.07.2022
Basım Tarihi :20.07.2022
Bildiri Adı : The effect of bacteria applications showing accd activity on the seedling of Lycopersicon esculentum L. seeds under nicel contaminated media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ FATİH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.03.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.03.2022
Basım Tarihi :24.03.2022
Bildiri Adı : The Effect of Bacteria Applications Showing ACCD Activity on The Seedling of Lycopersicon esculentum L. Seeds under Lead Contaminated Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ FATİH, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.03.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.03.2022
Basım Tarihi :24.03.2022
Bildiri Adı : Germination of Lycopersıcon esculentum L. Seeds by Bacteria Applications Showing Accd Activity and Zinc-Contaminated Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ FATİH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.09.2021
Basım Tarihi :20.09.2021
Bildiri Adı : Determination of Some Early Development Parameters of Lycopersicon esculentum L. Seeds by Bacteria Applications Showing Accd Activity in Salty Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ FATİH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :20.09.2021
Bildiri Adı : Determination of Some Early Development Parameters of Cucumis melo var. Agrestis Seeds by Bacteria Applications Showing Accd Activity in Salty Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ FATİH, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.09.2021
Basım Tarihi :20.09.2021
Bildiri Adı : Germination of Cucumis melo var. Agrestis Seeds by Bacteria Applications Showing Accd Activity and Zinc-Contaminated Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ FATİH, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.09.2021
Basım Tarihi :20.09.2021
Bildiri Adı : The Effect of Bacteria Applications Showing ACCD Activity on the Seedling of Cucumis melo var. agrestis Seeds Under Nickel Contaminated Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ FATİH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.07.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.07.2021
Basım Tarihi :04.07.2021
Bildiri Adı : The Effect of Bacteria Applications Showing ACCD Activity on the Seedling of Cucumis melo var. Agrestis Seeds Under Lead Contaminated Media
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ FATİH, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.07.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.07.2021
Basım Tarihi :04.07.2021
Bildiri Adı : Sebze Gen Kaynaklarının Toplanması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.06.2021
Basım Tarihi :20.06.2021
Bildiri Adı : THE EFFECT OF BACTERIA APPLICATIONS SHOWING ACCD ACTIVITY ON THE SEEDLING OF LYCOPERSICON ESCULENTUM L. SEEDS UNDER SALT STRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, ÇIĞ FATİH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.06.2021
Basım Tarihi :03.06.2021
Bildiri Adı : The effect of bacteria applications showing ACCD activity on the seedling of Cucumis melo var. agrestis seeds under salt stress
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇIĞ FATİH, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.06.2021
Basım Tarihi :03.06.2021
Bildiri Adı : SİİRT YÖRESİNDE SEBZE OLARAK TÜKETİLEN BAZI YABANCI OTLAR
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Tuncay Emrah, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.06.2019
Basım Tarihi :27.06.2019
Bildiri Adı : KÖK ORTAMLARININ KARPUZ KÖK YAPILARINA ETKİLERİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILINÇ Mehmet Hafif, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.06.2019
Basım Tarihi :27.06.2019
Bildiri Adı : Effects of Waterweed on Physiological, Morphological andPomological Properties of Acur (Cucumis melo agrestis) Grown in Drought Conditions
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,TAŞ Nevzet
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2018
Basım Tarihi :12.05.2018
Bildiri Adı : Title: ABA Related Genes Expression and Biochemical Changes Response to Drought in Watermelon
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : EREZ MEHMET EMRE,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,İNAL BEHCET,ALTINTAŞ SERDAR
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.12.2017
Basım Tarihi :26.12.2017
Bildiri Adı : Buhar ile Toprak Dezenfeksiyonunun Çilekte Yabancı Ot ve Toprak Kökenli Patojen Kontrolüne Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALA FIRAT,MENNAN HÜSREV,DEMİR ABDULLAH,ÖCAL ATİLLA,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,PAKYÜREK MİNE,AYDIN MEHMET HADİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bitki Koruma
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.09.2017
Basım Tarihi :24.09.2017
Bildiri Adı : Using RAPD Markers for Determination of Genetic Diversity of Tomato Lines Tolerant to High Temperature Conditions in Şanlıurfa
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,AVCIOĞLU BANU,özkeserli zeynep
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :18.05.2017
Bildiri Adı : Reaction of Some Melon (Cucumis melo) Genotypes to Drought Stress.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,SARI NEBAHAT,SOLMAZ İLKNUR
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.07.2016
Basım Tarihi :01.08.2016
Bildiri Adı : DETERMINATION OF WATER DEFICIT TOLERANCE OF SOME PEPPER GENOTYPES
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Keleş Davut,PINAR HASAN,ATA ATİLLA,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,BİRCAN MUSTAFA,RASGELDİ UFUK,TAŞKIN HATIRA,BÜYÜKALACA SAADET
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :14.11.2013
Basım Tarihi :26.12.2013
Bildiri Adı : Determination of High Temperature Tolerance of Some Pepper Genotypes
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Keleş Davut,PINAR HASAN,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,Rastgeldi Ufuk,ateş aykut
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :14.11.2013
Basım Tarihi :15.11.2013
Bildiri Adı : Effect of NaCl application on physiological, morphological and pomological features of Sanlıurfa summer squash genotypes.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, SARI NEBAHAT
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.10.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.10.2012
Basım Tarihi :21.10.2012
Bildiri Adı : Değişik Malç Tipleri, Sulama Aralık ve Düzeylerinin Plastik Serada Yetiştirilen Baş Salata’nın (Lactuca sativa var. capitata) Verim ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkileri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, PAKYÜREK AYŞE YILDIZ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.10.2011
Basım Tarihi :10.10.2011
Bildiri Adı : Effects of Drought Stress on Yield And Pomological Features of Wild And Domestic Turkish Watermelon Genotypes
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, SARI NEBAHAT, KIRNAK HALİL
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.09.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.09.2009
Basım Tarihi :15.08.2010
Bildiri Adı : Mayınlı Arazilerde Organik Tarımın Yapılabilirliliği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ARSLAN HÜSEYİN,Monis Tali,İlkhan Ali,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,ÜNAL Ahmet Turan,SOYLU Mustafa Kemal
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.11.2009
Basım Tarihi :21.11.2009
Bildiri Adı : Preliminary research on drought resistance of wild and domestic Turkish watermelon accessions
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,SARI NEBAHAT,KIRNAK HALİL
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.05.2008
Basım Tarihi :27.05.2008
Bildiri Adı : Harran Ovası Koşullarında İkinci Ürün Karpuz (Citrullus lanatus) ve Turşuluk Hıyar (Cucumis sativus) Yetiştiriciliği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,Balku Necdet,Rastgeldi Ufuk,PAKYÜREK AYŞE YILDIZ,SÖYLEMEZ SELÇUK
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.09.2005
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.09.2005
Basım Tarihi :01.10.2005
Bildiri Adı : Evaluation of some tomato lines on high temperature conditions
Bildiri Türü :
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ata Atilla,Keleş Davut,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,Rastgeldi Ufuk,BÜYÜKALACA SAADET
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.04.2014
Basım Tarihi :
Bildiri Adı :
Bildiri Türü :
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi :
Alan Bilgisi :
Etkinlik Başlangıç Tarihi :
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Determınatıon Of Hıgh Temperature Tolerance Of Some Pepper Genotypes
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : DAVUT KELEŞ,PINAR HASAN,ATA ATİLLA,KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ,UFUK RASTGELDİ,BÜYÜKALACA SAADET
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :14.11.2013
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 7
Kitap Adı : BAHÇE TARIMINDA ARAŞTIRMALAR VE UYGULAMALAR
Yazar Adı : AKŞAHİN VEYSİ, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-367-617-9
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : FARKLI YÖNLERİYLE LAHANAGİLLER ÜZERİNE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
Yazar Adı : DİRİKOLU MERVE, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-6404-58-8
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : ZİRAATİN FARKLI ALANLARDAKİ UZANIMLARI
Yazar Adı : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6380-60-8
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : SEBZECİLİKTE FARKLI YAKLAŞIMLAR
Yazar Adı : GEREZ HALİL, KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :: 978-625-8213-67-6
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : AGRICULTURAL STUDIES ON DIFFERENT SUBJECTS
Yazar Adı : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ, IŞIK GÜLDEN GÜNDÜZ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-8007-89-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Teori ve Araştırmalar
Yazar Adı : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : Gece Kitaplığı
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-7319-11-9
Basım Türü :Basılı
YIL :2020
Kitap Adı : ORNAMENTAL PLANTS IN DIFFERENT APPROACHES
Yazar Adı : KARİPÇİN MUHEMET ZEKİ
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Yayın Evi : iksad yayınevi
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :: 978-625-7687-07-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2020
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 23
Proje Adı: Acur (Cucumis melo subs. agrestis var. conomon), Tohumlarının Tuzlu Koşullarda Çimlenmesinde Bitki Büyümeyi Teşvik Eden Bakteri (PGPB) ve Giberellic Acid (GA3)’in Etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-10-29 17:22:47
Proje Adı: Karpuz (Citrullus lanatus) Sebzesinde Yapay Kuraklıkta Kullanılacak PEG dozlarının Belirlenmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-10-29 17:22:42
Proje Adı: Maydanoz sebzesinde kuraklıkta değişime uğrayan fizyolojik ve bazı biyokimyasal değişimler
Bitiş Tarihi : 08.03.2023
Proje Konusu : Yetiştiriciliği M.Ö. 4000 yıllarına dayanan maydanozun anavatanı Akdeniz Bölgesi'dir (Özhan ve ark., 2018). 2 yıllık bir bitki olup Umbelliferae familyasındandır. Dünyada ticareti yapılan bu sebzenin boyu 30 -- 40 cm' e kadar uzayabilmektedir (Tok ve Kurt, 2019). Dünyada maydanoz bitkisine ait 300 cins ile 2500 -- 3000'e yakın tür bulunup 97 cins ve 400'e yakın türü ise ülkemizde yetişmektedir (Özhan ve ark., 2018). Kök ve yapraklarından yararlanılan maydanoz üretiminin büyük kısmını Hatay ilinden elde ederiz (Mansuroğlu ve Bozkurt, 2015). Kuraklık Stresi: Her gün biraz daha artan dünya nüfusuyla birlikte su miktarının kişi başına tüketimi de artmıştır. 18. yy' da 700 milyona ulaşan dünya nüfusunun su tüketim oranı 110 m3 iken %90' ı tarım için kullanılırdı. 20. yy' a geldiğimizde ise tükettiğimiz su oranı 40 kat artmıştır. Dünya çapında kullandığımız tarım alanları farklı stres koşullarına sahiptir. Bunlardan en yüksek oranı %26 ile kuraklık oluşturuyor. %20' si mineral madde stresi, %15' i soğuk ve don stresi, %29' luk alanı ise diğer stres faktörleri etkilerken geriye kalan %10' luk alan ise herhangi bir stres faktöründen etkilenmemektedir (Örs ve Ekinci, 2015). Günümüzde tanımı tam yapılmayan kuraklığı, yağışın az olması olarak tanımlayabiliriz. Şu ana kadar gerçek anlamda tanımının yapılmamasının sebebi ise kuraklığın tüm özelliklerini kapsayacak bir çalışmanın yapılmamış olmasıdır. Yıl boyunca yağış miktarı 400 mm' den daha az olduğu ya da bitki gelişim evresinde yeteri kadar yağış almayıp toprakta nem yetersizliği oluşmaya başlar. Bunu kurak bölge olarak tanımlayabiliriz (Çırak ve Esendal, 2003). Kurak ve yarı kurak bölgelerde su stresinden kaynaklı bitkilerde büyüme sorununa oldukça sık rastlanır. Stresten kaynaklı bitkilerde fizyolojik açıdan sıkıntılar yaşanmaya başlar. Yaprak oransal su içeriği, yaprak su potansiyeli, stoma iletkenliği, fotosentez aktivitesi ile klorofil miktarında aza...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-17 01:36:28
Proje Adı: Siirt Yöresinde Yerel Sebze Genotiplerinin Toplanması Morfolojik ve Pomolojik Karakterizasyonlarının Yapılması ve Çoğaltılması
Bitiş Tarihi : 05.11.2021
Proje Konusu : Türkiye'de mevcut bitkisel çeşitliliğin, günümüzden geleceğe aktarılması, bunların korunması ve saklanması ile mümkündür. Bu amaca yönelik olarak söz konusu bitkisel çeşitliliğin sürveyi, toplanması, muhafaza ve değerlendirilmesi çalışmalarına başlayan ilk ülkelerden biri olarak bugün de bu çalışmalar devam etmektedir. Bu proje, bitki ıslahının temelini ve kültür çeşitlerinin iyileştirilmesini ve yeni çeşitlerin elde edilmesinde kullanılan yerel genotiplerin toplanması çoğaltılması ve bu yerel genotiplerin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla yürütülmüştür. Deneme, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde yürütülmüştür. Siirt yerel sebze genotipleri (pembe domates, emzikli hıyar, gelin karpuzu, şemame saliho ve cefan kavunu vb.) toplanarak ve UPOV kriterleri baz alınarak karakterizasyonlar gerçekleştirilmiştir.Pomolojik karakterizasyonlar ise; Parsel verimi, ortalama meyve ağırlıkları, meyve boyu ve eni, çekirdek evi çapı, tohum sayısı, kabuk kalınlıkları terazi, cetvel ve kumpas yardımıyla gerçekleştirilmiştir.Siirt yerel genotiplerinin çoğaltılması için ise kendilemeler yapılarak elde edilen ve iki kademe saflaştırılmış tohumlar bölüm sebzecilik tohum depolama alanında muhafaza edilmiştir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-22 19:01:18
Proje Adı: Kuraklığa Tolerantlıkları Belirlenen Farklı Karpuz Genotiplerinin Kök Haritalarının Çıkarılması ve Citrulline ile Arginine İçeriklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 02.02.2023
Proje Konusu : Dünyada en fazla üretimi gerçekleştirilen sebze ürünü olan karpuzun üretimi en fazla Asya ülkelerinde yapılmakta ve bu kıtayı sırasıyla Amerika, Afrika, Avrupa ve Okyanusya ülkeleri izlemektedir. Karpuz genellikle, sıcak ve ılık iklimin hakim olduğu yerlerde yetişmekte olup, bu özelliğinden dolayı dünyada geniş alanda üretimi gerçekleştirilen bir üründür.Bitkilerde Kuraklık Stresi: Bitkiler yaşam süreçleri içerisinde değişik stres koşulları ile karşılaşırlar. Stres altında bitkilerin gelişmeleri, metabolizmaları ve verimleri önemli ölçüde olumsuz etkilenir. Kuraklık, yetersiz beslenme, tuzluluk, düşük ve yüksek sıcaklık, toprak ve atmosfer kirliliği, radyasyon bitkisel üretimde verimi sınırlandıran abiyotik streslerdir. Bu abiyotik stresler içinde kuraklık bitkisel üretimi sınırlandıran en önemli stres koşuludur.Yabani karpuz, çok gelişmiş kök sistemini derin toprak katmanlarına kadar genişletir, bu da sadece etkili su alımına değil, aynı zamanda su depolamasına da katkıda bulunur. Kuraklık başlangıcının yabani karpuzda güçlü kök büyümesini uyardığı, kültüre alınmış karpuzda ise kök büyümesinin baskılanmasına yol açmıştırCitrulline, arginin ile benzer bir kimyasal yapıya sahiptir Sitrulin ve hidroksil kökleri arasındaki reaksiyon için ikinci derece sabit değerler vardır: 3 · 9 × 109M -- 1 s -- 1 (Akashi et al., 2001). Citrulline DNA ve metabolik enzimleri oksidatif yaralanmalardan etkili bir şekilde korur. İlginçtir ki, metabolik enzimlerin aktiviteleri 600 mM sitrülin tarafından inhibe edilmez çünkü Sitrülinin, kuraklık koşullarında yeni bir hidroksil radikal temizleyici olarak oksidatif stres ‐ toleransına katkıda bulunmasının nedenidir. Yabani karpuzların nasıl yüksek sıcaklığa dayanıklı hale geldiği sorusu sorulabilir. Bu bitkide kuraklık koşulları ilerledikçe DNA indüklenir(Kawasaki ve ark., 2000). Bununla birlikte, yapraklarda biriken amino asitlerin kuraklık altında nasıl biriktiğini bilmiyoruz;(Alia ve ark., 1998).Bitkilerdeki kuraklık ve tuz t...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-24 13:06:17
Proje Adı: Karbon Noktalardan Bitki Gelişim Düzenleyici Ürün Elde Edilmesi
Bitiş Tarihi : 30.06.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-10-22 18:57:21
Proje Adı: SEBZE ÇEŞİTLERİNİN GENETİK KİMLİĞİNİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 31.12.2020
Proje Konusu : Başta sebze çeştlerine yönelik olarak tohum safiyetinin ve çeşit genetik kimliğinin belirlenmesindekullanılabilecek moleküler etiketlere dayanan genetik kitler geliştirmeyi amaçlamaktadır
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-10-29 18:37:30
Proje Adı: Su Yosunu Kullanımının Kuraklık Koşullarında Yetiştirilen Acurların Fizyolojik, Morfolojik ve Pomolojik Özellikliklerine Etkileri ve Acur Genotiplerinin Moleküler Olarak İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 23.11.2021
Proje Konusu : Türkiye, kabakgillerin (Cucurbitaceae) önemli çeşitlilik merkezlerinden biridir ve birçoğu (kabak, karpuz, kavun, hıyar) Türkiye'de yetiştirilmektedir. Ülkemiz kavun sebzesinin ikincil gen merkezidir (Van). Yerelde acur olarak da adlandırılan bir kavun varyetesi (Cucumis melo var. agrestis), özellikle kurak bölgelerde yetiştirmeye uygundur. İklim değişikliği ve tarım topraklarındaki tuzlanma nedeniyle ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürün yelpazesinin bu koşullara uyumlu hale getirilmesi için abiyotik streslere dayanıklı bitki çeşitlerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Mikroalgler karbonhidrat, protein, lipid ve vitamin içeren mikroorganizmalardır.Bu çalışmada, daha önce kuraklığa oldukça dayanıklı olduğu saptanan, yerel olarak acur denen Cucumis melo var. agrestis türü kavun (İngilizce wild melon, small gourd, wild musk melon) genotiplerinde kuraklıkla ilişkili genlerin tespit edilerek kuraklığa dayanıklı kabakgil çeşitlerinin geliştirilmesine hizmet edilmesi amaçlanmıştır. Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırma alanında yürütülen çalışmada kuraklığa tolerant genotiplerin tarla testlemeleri su yosunu uygulamalarıyla (Çağ Çağ deresi mavi-yeşil algler ve Ticari su yosunu) gerçekleştirilmiştir. Su yosunu uygulanan genotiplerde morfolojik, fizyolojik, pomolojik ve moleküler ölçümler yapılmıştır. Su yosunu uygulanmayan kontrol grubu da denemede yer almıştır. Çağ Çağ deresi su yosununun Ca, K, Fe, Al ve Mg içeriğince zengin olduğu saptanmıştır. Ticari su yosunu uygulamasının yaprak sıcaklığı değerlerine, Yaprak Oransal su Kapsamına, Bitki boyu değerlerine, Meyve Boyu, Meyve Çapı ve Verim ölçümlerinde en iyi sonucu sağladığı, Ana gövde çapı ölçümlerinde ise Çağ Çağ deresi su yosunu uygulamasının en iyi sonucu verdiği tespit edilmiştir. Kontrol (su yosunu uygulanmayan) parsellerinde boğum sayısı değerlerinin diğer iki uygulamadan da daha yüksek olduğu saptanmıştır. Bitkisel materyallerden, 9 nolu genotibin yaprak sıcaklık değeri diğer...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-17 11:29:26
Proje Adı: Salisilik Asit Uygulamalarının Biber (Capsicum anuum L.) Fidelerinde Soğuğa Tolerantlık ve Gen İfadesi Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi : 30.03.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-20 09:41:10
Proje Adı: Siirt Yöresinde Doğal Olarak Yetişen C. syriaca B. Tipleri ile C. scolymus L. Türü (Sakız) Enginarlarında Etken Madde Tespiti
Bitiş Tarihi : 04.01.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-24 13:14:45
Proje Adı: Phytophthora capsici Leon.’xxa Dayanıklı Yerel Biber Hattı Geliştirilmesi
Bitiş Tarihi : 26.01.2018
Proje Konusu : Gen havuzunda mevcut biber hatlarında kök çürüklüğü hastalığına dayanıklılığın belirlenmesi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-17 11:16:16
Proje Adı: Farklı oranlarda sulama yapılan Marul Lactuca sativa Bitkisine Mikorizanın Etkisi
Bitiş Tarihi : 01.02.2014
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-10-05 22:05:31
Proje Adı: Düşük Sıcaklıklara Tolerant Domates Genotiplerinin Seçimi
Bitiş Tarihi : 20.09.2012
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-09-16 23:41:27
Proje Adı: Karpuz Yetiştiriciliği
Bitiş Tarihi : 10.09.2012
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-10-20 09:44:03
Proje Adı: Tuz Uygulamalarının Şanlıurfa Yerli Yazlık Kabak Cucurbita pepo Genotiplerinin Morfolojik Fizyolojik ve Pomolojik özelliklerine Etkileri ve Melezlemeleri
Bitiş Tarihi : 01.07.2012
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-10-24 13:19:20
Proje Adı: Proje Adı: Türkiye F1 Hibrit Sebze Çeşit ve Nitelikli Hat Geliştirme Projesi(109G029)
Bitiş Tarihi : 15.07.2014
Proje Konusu : Dünyada hibrit sebze tohumu geliştirme çalışmaları 1800’lü yılların sonunda başlamıştır. Türkiye’de ise, bu çalışmalar 1970’li yıllarda başlamış, geçen 40 yıl içerisinde önemli gelişmeler sağlanmıştır. 1980’li yıllarda tohumluk fiyatları ve ithalatının serbest bırakılması ile özel sektör tohum üretimi ve çeşit geliştirme çalışmalarına aktif olarak girmiştir. Son on yıl içerisinde de kamu ve özel sektör tarafından çok sayıda hibrit sebze çeşidi geliştirilerek ticari kayda alınmıştır.Bu proje kapsamında domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz ve kabak türlerinde renk, tat ve besin içeriği yönünden zengin, kaliteli, biyotik ve abiyotik stres koşullarına tolerant veya dayanıklı hat ve çeşitler geliştirilmiştir.Hibrit sebze tohumculuk sektöründe önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen, kullanılan tohumluğun 50’lik kısmı hala yurt dışından ithal edilmektedir. Bunun sonucunda da yılda yaklaşık 75 milyon ABD doları döviz yurt dışına ödenmektedir. Proje kapsamında yerli firmaların teknik ve Ar-Ge yönünden desteklenmesiyle yurtdışına olan bağımlılık azaltılmış ve küreselleşen dünyada rekabet gücünün arttırılması sağlanmaya çalışılmıştır. Ayrıca Proje kapsamında mevcut gen havuzları tanımlanarak zenginleştirilmiş, nitelikli hat ve çeşitler geliştirilmiş, yeni teknik ve teknolojiler sektöre kazandırılmış ve sonuç olarak da Türkiye’de yerli hibrit çeşit sayısının artırılması sağlanmıştır.Projede çalışan ekiplerin, işi gerçekleştirme sırasında tecrübe ve bilgi birikimi artmış, ayrıca projede yer alan enstitü ve üniversitelerin altyapısı iyileştirilmiş, genetik materyalleri zenginleştirilmiştir. Enstitü gen havuzlarında bulunan mevcut F4 ve üzeri hatlar saflaştırılarak morfolojik karakterizasyonları yapılmıştır. Biyotik ve abiyotik stres testlerine tabi tutularak dayanıklı veya tolerant olarak tespit edilen materyaller, amaca yönelik F1 hibrit sebze çeşidi geliştirme çalışmalarında kullanılmıştır. Çalışmalar esnasında klasik ve biyoteknolojik ıslah tekniklerinden yararlanılmıştır.Proje ile çalışılan sebze türlerinde 320 adet nitelikli hat ve 42 adet F1 hibrit çeşidi geliştirilerek, sektörün hizmetine sunulmuştur. Kamu ve üniversite işbirliği ile gerçekleştirilen bu proje sonucunda, elde edilen çıktılar özel sektörün hizmetine sunularak tohumculuk sektörünün gelişmesine katkıda bulunulacak, bu sayede tohumluk ithalatının azaltılarak, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanacaktır. Ülkemizde yerli tohumculuk sektörünün gelişmesiyle istihdam da artırılmıştır. Bu çalışmalar sırasında yeni teknik ve teknolojiler transfer edilerek uygulamaya aktarılmıştır. Projenin bulgularından bugüne kadar 38 adet bilimsel yayın gerçekleştirlmiştir. Ayrıca, projenin bilimsel çıktıları ulusal ve uluslararası tüm kongre ve sempozyumlarda ilgili tüm kesimlerle paylaşılmaya devam edilecektir.Bu proje ile uzun tipte YILDIRIM isimli patlıcan çeşidi geliştirilmiştir. Bu çeşidin TİGEM’le yapılan protokol gereği tohum üretimi gerçekleştirilmiş olup, ülkemiz üreticilerinin kullanımı için aynı kurum tarafından tohumu satışa sunulacaktır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1007
Güncelleme Tarihi : 2023-10-22 18:57:33
Proje Adı: Yerli ve Yabani Karpuz Genotiplerinde Kuraklığa Toleransın Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 01.10.2009
Proje Konusu : 107T613
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2023-09-16 23:41:54
Proje Adı: Bazı Doğal Bitkilerin Kültüre Alınması, Yeni Tür ve Çeşitlerin Süs Bitkileri Sektörüne Kazandırılması
Bitiş Tarihi : 01.07.2009
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-10-20 11:36:05
Proje Adı: Harran Ovası Koşullarında II. Ürün Karpuz (Citrillus lanatus) ve Kornişon Hıyar (Cucumis sativus) Yetiştiriciliği
Bitiş Tarihi : 01.01.2006
Proje Konusu : İkinci Ürün Karpuz ve Kornişon Yetiştiriciliği
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2022-10-04 14:03:06
Proje Adı: Harran Ovası Koşullarında Alçak Tünellerde Kavun Cucumis melo L ve Karpuz Citrullus lanatus Thunb Yetiştiriciliği
Bitiş Tarihi : 01.01.2006
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2018-10-31 09:43:20
Proje Adı: Şanlıurfa Yerel Biber Capsicum annum Genotiplerinin Toplanması Tarımsal Karakterlerinin Belirlenmesi ve Seleksiyon Yoluyla Islahı
Bitiş Tarihi : 01.01.2008
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-09-26 18:09:01
Proje Adı: Değişik Malç Tipleri Sulama Aralık ve Düzeylerinin Plastik Serada Yetiştirilen Baş Salatanın Lactuca sativa var capitata Verim ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkileri
Bitiş Tarihi : 28.12.2004
Proje Konusu : YÜKSEK LİSANS
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-10-10 13:46:34
Proje Adı:
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum :
Proje Türü :
Güncelleme Tarihi : 2017-01-09 16:10:40
Patent Adı: Yeni Karpuz Çeşidi
Buluş Sahipleri: M.ZEKİ KARİPÇİN
Kategori: SECTION A - HUMAN NECESSITIES
Patent Sınıf: BOTANİK-ISLAH
Patent Adı: Yeni Karpuz Çeşidi
Güncelleme Tarihi: 2023-10-20 10:15:07
Bilimsel Faaliyetler
Yayın Adı : SEBZECİLİKTE FARKLI YAKLAŞIMLAR
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Başlama Tarihi :18.10.2022
Bitiş Tarihi :18.10.2022
Yayın Adı : BAHÇE TARIMINDA ARAŞTIRMALAR VE UYGULAMALAR
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Sebze Yetiştirme ve Islahı
Başlama Tarihi :28.12.2023
Bitiş Tarihi :28.12.2023
Temel Alan : Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Sebze Yetiştirme ve Islahı
Güncelleme Tarihi : 2018-10-30 16:28:43