Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 21.11.2024 12:07:42
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 21.11.2024 12:08:35
Kişisel Bilgiler
DOÇ. ABDULLAH BAYCAR
- E-posta: tabaycar.56@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/tabaycar.56
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2017 - 2021
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Bazı doğal renklendiricilerin beyaz kokolin ve sürülebilir krema üretiminde kullanımı ve biyoerişilebilirliklerinin belirlenmesi
Yüksek Lisans
2011 - 2014
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Gıda güvenliği hizmetlerinde toplam kalite yönetimi ve akreditasyon
Lisans
2005 - 2009
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Önlisans
2017 - 2019
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ/REKLAMCILIK PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez Adı: ---
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2015 - 2022
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2014 - 2015
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2022 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- KALİTE KOORDİNATÖR YARDIMCISI
- 2021 - 2022
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Kalite Kurulu Üyeliği
- 2017 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Kalite Birim sorumlusu
- 2015 - 2023
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- KALİTE KOORDİNATÖRÜ
- 2022 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2016 - 2019
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü
- 2015 - 2018
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı
- 2021 - 2023
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- jelly Tipi Şekerlemelerde Balın Şeker ve Glikoz Şurubu İkamesi Olarak Kullanımı
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MUHAMMED OSMAN TATLAV(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Siirt ili ve ilçelerinden elde edilen elde edilen balların kalite parametrelerinin karşılaştırılması
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HAVVA DİRİKOLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Gıda Güvenliği Hizmetlerinde Yalın Altı Sigma Uygulamaları
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- VEYSEL ABDULKERİM ERDEMCİ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
Dersler
VERİLEN DERSLER
UZMANLIK ALANI DERSİ,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ,2022-2023,Lisans (Türkçe)
ARI ÜRÜNLERİ VE FONKSİYONELLİĞİ,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
YEREL ÜRÜNLERİN MODERN ÜRETİM TEKNİKLERİYLE İŞLENMESİ,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Sağlıklı Beslenme,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ,2022-2023,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
ET TEKNOLOJİSİ I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GIDA COĞRAFYASI,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNELERİ,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
ENDÜSTRİYE DAYALI EGİTİM (STAJ),2021-2022,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ENDÜSTRİYE DAYALI EGİTİM (STAJ),2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
GIDA COĞRAFYASI,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ET TEKNOLOJİSİ II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
GIDA COĞRAFYASI,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
SİİRT YEREL ÜRÜN VE YEMEKLERİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Sağlıklı Beslenme,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
GIDA COĞRAFYASI,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
ENDÜSTRİYE DAYALI EGİTİM (STAJ),2019-2020,Önlisans (Türkçe)
SİİRT YEREL ÜRÜN VE YEMEKLERİ,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
GIDA COĞRAFYASI,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
AMBALAJLAMA TEKNİKLERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
BAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
ARI ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
GIDA KATKI MADDELERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
ARICILIK ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNELERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
ENDÜSTRİYE DAYALI EGİTİM (STAJ),2017-2018,Önlisans (Türkçe)
HİJYEN VE SANİTASYON,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
GIDA ANALİZİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNELERİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
LABORATUVAR UYGULAMALARI,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
FARMANTASYON TEKNOLOJİSİ-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
GIDA KATKI MADDELERİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
ÇEVRE KORUMA,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
HİJYEN VE SANİTASYON,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BESLENME,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
MESLEK ETİĞİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNELERİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
SU TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GIDA ANALİZİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
ENDÜSTRİYE DAYALI EGİTİM (STAJ),2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
FARMANTASYON TEKNOLOJİSİ-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
MESLEK ETİĞİ,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
SU TEKNOLOJİSİ,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
ÇEVRE KORUMA,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
HİJYEN VE SANİTASYON,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
HİJYEN VE SANİTASYON,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
MESLEK ETİĞİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
HİJYEN VE SANİTASYON,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Işkının (Rheum ribes L.) Besin Öğeleri ve Fonksiyonel Niteliği
Dergi Adı : Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi
Cilt : 4
ISSN : 2528-8652
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Moleküler Gastronomide Nanoteknolojinin Kullanım Potansiyeli
Dergi Adı : Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2602-3008
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Using paprika extract in chocolate spread and white compound chocolate: efects on color stability and bioavailability
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt :
ISSN : 2193-4134
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : SİİRT’İN LOKAL GASTRONOMİK UNSURLARI
Dergi Adı : Atlas Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 2602-4128
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Promoting Local Products in Tourism through Museum: Siirt Beekeeping Museum Proposal
Dergi Adı : GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences
Cilt : 5
ISSN : 2645-9116
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Yöresel Ürünlerin Ulusallaşma Süreci İçinde Gastronomik Kimlik Kazanimi: Çiğ Köfte Örneği
Dergi Adı : Journal of Interdisciplinary Food Studies (Disiplinlerarası Gıda Çalışmaları Dergisi)
Cilt : 2
ISSN : 2791-6960
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : The effects of beetroot powder as a colorant on the color stability and product quality of white compound chocolate and chocolate spread
Dergi Adı : Food Sci. Technol (Campinas)
Cilt :
ISSN : 0101-2061
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : THE ROLE OF PISTACHIOS AND ITS DERIVATIVES IN THE LOCAL GASTRONOMIC IDENTITY OF GAZIANTEP
Dergi Adı : Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2757-9425
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Yerel Gastronomik Kimlik Oluşum Unsuru Olarak Gastronomi Müzeleri: Safranbolu Türk Kahve Müzesi Örneği Gastronomy Museums as a Formation Element of Local Gastronomic Identity: The Case of Safranbolu Turkish Coffee Museum
Dergi Adı : AYDIN GASTRONOMY
Cilt : 6
ISSN : 2528-9411
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Türkiye’ye Ait Yerel Ürünlerin Moleküler Gastornomide Kullanımı
Dergi Adı : Selçuk Turizm ve Bilişim Araştırmaları Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 2822-3810
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Using white spread and compound chocolate as phenolic compound delivering agent: A model study with black carrot extract
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 0
ISSN : 1745-4549
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : MOLEKÜLER GASTRONOMİDE SIVI AZOT UYGULAMALARI
Dergi Adı : Journal of Applied Tourism Research
Cilt : 2
ISSN : 2717-8951
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Understanding Kokorec through Gastro-Nationalism and Securitization during EU-Turkey Membership Negotiations
Dergi Adı : Disiplinlerarası Gıda Çalışmaları Dergisi
Cilt : 1
ISSN : ISSN 2791-6960
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Gıda Kontrol Laboratuvarlarında ISO IEC 17025 Standardı ve Akreditasyonun Önemi
Dergi Adı : Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Cilt : 9
ISSN : 1306-7648
Yayın Tarihi : 2014
Bildiri Adı : CANLI AĞAÇ MÜZELERİ (ARBORETUM) VE TURİZMDE KULLANIM OLANAĞI
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : İnan Osman, KÜÇÜKER Cihangir Emre, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.11.2023
Basım Tarihi :17.11.2023
Bildiri Adı : Vıtıculture Tourısm Wıthın The Scope of Agro-Tourısm of Mardın Provınce
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.09.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :11.10.2022
Bildiri Adı : The Place of Grape and Derivatives in Siirt’s Local Gastronomy
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Ekonomisi >Sürdürülebilir Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.03.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :22.03.2022
Bildiri Adı : Bioactive Peptides From Cocoa and By-Products and Their Health Benefıts
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : TEKLE ŞEFİK, BAYCAR ABDULLAH, BOZKURT FATİH, SAĞDIÇ OSMAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.02.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.02.2022
Basım Tarihi :20.03.2022
Bildiri Adı : GASTROTOURISM POTENTIAL OF LOCAL COFFEE VARIETIES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.12.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.12.2021
Basım Tarihi :30.12.2021
Bildiri Adı : Turizmde Bal ve Arıcılığın Kullanımı
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH, SAĞDIÇ OSMAN, KARDEŞ MÜGE
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Planlaması >Rekreasyon Yönetimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.11.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :30.11.2021
Bildiri Adı : Balın Moleküler Gastronomideki Kullanımı
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARDEŞ MÜGE, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :08.11.2021
Bildiri Adı : Balmumu ve Gıda Alanında Kullanımı
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.07.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.07.2021
Basım Tarihi :25.10.2021
Bildiri Adı : Fonksiyonel Bir Gıda Bileşeni Olarak Arı Sütü ve Fonksiyonel Özellikleri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Beslenme
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.09.2021
Basım Tarihi :30.09.2021
Bildiri Adı : Gastronomide Sıvı Azot Uygulamaları
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARDEŞ MÜGE, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Sürdürülebilir Turizm >beslenme
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.06.2021
Basım Tarihi :15.09.2021
Bildiri Adı : Physical Quality Criteria Of Chocolate
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH, SAĞDIÇ OSMAN, KONAR NEVZAT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Beslenme
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.05.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.05.2021
Basım Tarihi :25.05.2021
Bildiri Adı : Perga (Bee Bread) As A Functional Food Component
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH, KONAR NEVZAT, SAĞDIÇ OSMAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Beslenme
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.05.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.05.2021
Basım Tarihi :25.05.2021
Bildiri Adı : Çikolatada fonksiyonel gıda çalışmaları
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH,SAĞDIÇ OSMAN,KONAR NEVZAT,Maraşlı Serdar
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.12.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.12.2020
Basım Tarihi :30.12.2020
Bildiri Adı : Occupatıonal Health And Safety Practıces in Beekeepıng
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Küskü Muhittin, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :18.12.2020
Bildiri Adı : Application of Natural Colors to White Chocolate
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH,SAĞDIÇ OSMAN,KONAR NEVZAT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.12.2020
Basım Tarihi :06.12.2020
Bildiri Adı : Gıda Laboratuvar Etiği
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :30.12.2015
Bildiri Adı : Mahreci Yokluk Olan Marmara Bölgesi Mutfağına Ait Yerel Ürün ve Yemekler
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : TEKLE ŞEFİK, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.05.2022
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 14
Kitap Adı : Yerel Ürün Temalı Gastro-Turizm Önerileri
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-747-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Gastronomi Mühendisliği
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Gıda Bilimi
Yayın Evi : Nobel Akademik Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-397-416-9
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Dünya’da ve Türkiye’de Sosyo-Demografik, Ekonomik ve Kültürel boyutları ile Tarımsal Pazarlama
Yazar Adı : İnan Osman
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>müzecilik
Yayın Evi : Iksad Publications
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-367-397-0
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Farklı Yaklaşımlarla Endüstriyel ve Sağlık Alanında Bor
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Beslenme
Yayın Evi : Orient Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-73143-0-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Turizm ve rekreasyon Çalışmaları
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Gıda,Beslenme
Yayın Evi : Çizgi Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-196-857-5
Basım Türü :Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : FARKLI YAKLAŞIMLARLA ENDÜSTRİYEL ALANINDA KENEVİR
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Sürdürülebilir Turizm
Yayın Evi : Orient Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-73143-8-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Tarım ve Gıda Ürünleri Tüketimi
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH, İnan Osman
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Ekonomisi >Sürdürülebilir Turizm
Yayın Evi : İksad Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8323-82-5
Basım Türü :Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Uluslararası Araştırmalar- IV
Yazar Adı : KARDEŞ MÜGE, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Yayın Evi : Serüven Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6399-03-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : PANDEMİ ve SİYASET BİLİMİ POLİTİKALAR, UYGULAMALAR VE TARTIŞMALAR
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Yayın Evi : Çizgi Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-196-884-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Tüm Yönleri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Ekonomisi >Sürdürülebilir Turizm
Yayın Evi : Sonçağ Akademi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978 - 605 - 0000 - 00 – 0
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Kalkınma Odaklı Doğal Kaynak Temelli İnovasyon
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Kimyası>Beslenme,Gastronomi
Yayın Evi : İksad Publishing House.
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7562-61-4
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : Doğal Kaynakların Yenilikçi Ürünlere Sürdürülebilir Dönüşümü
Yazar Adı : BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Kimyası>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Beslenme,Gastronomi
Yayın Evi : İksad Publishing House.
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7636-52-0
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : ÇOCUK KRONİK HASTALIKLARINDA BESLENME CİLT 4
Yazar Adı : TURAL BİLSEN, BAYCAR ABDULLAH, TURAL SERVET
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Beslenme
Yayın Evi : Orient Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-6124-85-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : Gastronomide Alternatif Yaklaşımlar
Yazar Adı : KARDEŞ MÜGE, BAYCAR ABDULLAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Yayın Evi : Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7517-78-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 3
Proje Adı: Bazı Doğal Pigmentlerin Fonksiyonel Beyaz Kokolin ve Sürülebilir Kremada Kullanımı ve Biyoerişebilirliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 17.01.2021
Proje Konusu : Dünyada şekerli mamullerle beraber çikolata üretimi 11 milyon tonluk bir potansiyele sahip olup, rekabetin yoğun yaşandığı sektörlerinden biridir. Bu rekabet koşullarının yanında; tüketici beklentilerinde meydana gelen değişimler, çikolata ve şekerleme üreticileri ile bu alanda çalışan araştırmacıları; yenilikçi ürünler geliştirmeye, başta çocuklar olmak üzere her kesime hitap edecek cazip renk, şekil, fiyat ve sağlığı geliştirici fonksiyonel özeliklere sahip ürünler üretmeye yönlendirmektedir. Renk; gıda tercihinde tüketicileri etkileyen en önemli fiziksel kriterlerin başında gelmektedir. Bunun yanında teknolojik ve duyusal özelliklerinin yanında sağlığı destekleyici çeşitli potansiyel etkilere sahip maddelerin ürünlerin bileşiminde kullanımı ile ürünlerin fonksiyonel niteliklerinin geliştirilmesi önemlidir. Bitkisel doğal pigmentler bu amaçla kullanılabilecek doğal ilave maddelerdir. Bu proje önerisi ile çeşitli doğal pigmentlerin bazı şekerleme ürünlerinde doğal renklendirici ve biyoaktif bileşen olarak kullanım imkanlarının ve etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Son yıllarda; besinlerin içerdiği biyoaktif öğelerin miktarından ziyade bu biyoaktif bileşenlerin vücudun istifade edebilirlilikleri (biyoyararlılıkları) belirlenmesi, fonksiyonel gıda geliştirme çalışmalarında dikkate alınması gereken hususlardandır. Bu çalışmada da araştırma kapsamında yer alacak ürünlerin bileşimindeki farklı düzey ve türdeki pigmentlerin (Aspir, Mor tatlı patates, Paprica, Pancar kökü kırmızısı, Siyah havuç ekstraktları) biyoerişebilirlik özelliklerinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Tüketiciler, fonksiyonel gıdaların, konvansiyonel formları ile benzer kalite özelliklerine sahip olmasını beklemektedirler. Dolayısıyla da yenilikçi ürün geliştirme çalışmalarında ürün karakterizasyonu yürütülmesi gereken araştırma faaliyetler arasında yer almalıdır. Proje çalışması ile çeşitli doğal pigmentler ile belirli düzeylerde hazırlanan beyaz kokolin ve beyaz sürülebilir krema örnekleri...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-10-28 02:24:48
Proje Adı: Organik Bal Analiz Labaratuvarının Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve Organik Bal Üreticiler Ağının SektörelKapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi
Bitiş Tarihi : 18.01.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-03-21 14:12:09
Proje Adı: Bal analiz Laboratuarının Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve Bal Üreticiler ağının Sektörel Kapasitesinin Geliştirilmesi
Bitiş Tarihi : 27.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Kalkınma Bakanlığı
Güncelleme Tarihi : 2023-03-22 16:38:49
Bilimsel Faaliyetler
Kuruluş Adı: Disiplinlerarası Gıda Çalışmaları Dergisi / Journal of Interdisciplinary Food Studies
Başlama Tarihi :2021
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: TEMA
Başlama Tarihi :2016
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: Gıda Mühendisleri Derneği
Başlama Tarihi :2013
Bitiş Tarihi :2024
Kuruluş Adı: Gıda Mühendisleri Odası
Başlama Tarihi :2009
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Besin Takviyelerinin Bilinçli Tüketiminin Önemi
Görevi : Konuk Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Başlama Tarihi :07.03.2022
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Erzincan yöre mutfağının vejetaryen mutfağı kapsamında incelenmesi
Görevi : Konuk Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Rekreasyon Yönetimi>Otel İşletmeciliği
Başlama Tarihi :07.03.2022
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi 2022 - Cilt: 3 Sayı: 1
Görevi : Yayın Kurulu Üyeliği
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Et Teknolojisi
Başlama Tarihi :02.01.2019
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Edible insect consumption and Turkish consumers’ attitudes towards entomophagy
Görevi : Konuk Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Başlama Tarihi :24.10.2021
Bitiş Tarihi :23.03.2022
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi
Güncelleme Tarihi : 2022-10-05 20:22:30