Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.04.2025 01:01:25
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 30.10.2024 17:04:09
Kişisel Bilgiler

ÖĞR. GÖR. SÜMEYYE DALAGAN
- E-posta: sümeyyedalagan@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : AŞÇILIK
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/sümeyyedalagan

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2021 -
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez Adı: ---
Doktora
2021 - 2025
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2017 - 2019
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Çalışan kadınlarda yöresel mutfak eğitiminin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve bilgi düzeylerine etkisi
Lisans
2017 -
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
İKTİSAT FAKÜLTESİ/SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ/KAMU YÖNETİMİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez Adı: ---
Lisans
2014 - 2017
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./
Tez Adı: ---
Önlisans
2012 - 2014
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2019 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Sektör Uygulamaları 2,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Beslenmenin Temel İlkeleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli Gıda Güvenliği ve Hijyeni,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli İşçi Sağlığı ve Güvenliği,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli Yiyecek Servis Sistemleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfak,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları 1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli Yemek Süsleme Sanatı ve Fotoğrafçılık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Geçiş Dönemlerinde Mutfak Kültürü ve Yöresel Mutfak Uygulamaları: Karaman Örneği
Dergi Adı : Journal of Global Food
Cilt : 2
ISSN : 2757-5314
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt :
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel midir? Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 8
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Mutfak eğitiminin ilkokul çağı çocuklarının bilişsel ve davranışsal yeterliliklerine etkisi
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : COVİD-19 PANDEMİSİ'NİN 2022 YAZ SEZONU TATİL PLANLARINA ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Akademisyenlerin Örgütsel Bağlılıklarına Yönelik Nitel Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geçiş dönemlerinde mutfak kültürü ve yöresel mutfak uygulamaları: Karaman örneği
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi (Within the Scope of Sustainable Tourism the Impact …
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği (Are Prejudices Obstacle to the Employment of Disabled Individuals?: Example of …
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Çalışan kadınlarda yöresel mutfak eğitiminin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve bilgi düzeylerine etkisi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : AKADEMİSYENLERİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIKLARINA YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE, PEKERŞEN YELİZ, SORMAZ ÜMİT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Yönetim ve Strateji>Örgütsel Davranış>Örgüt ve Grup İletişimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.02.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :07.03.2022
Bildiri Adı : İŞE ALINMA SÜRECİNDE NEPOTİZME BAŞVURMA ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE, PEKERŞEN YELİZ, SORMAZ ÜMİT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Yönetim ve Strateji>Örgütsel Davranış
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.01.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.01.2022
Basım Tarihi :15.02.2022
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : Türkiye Lezzet Rotaları
Yazar Adı : YILDIZ SALİH, DALAGAN SÜMEYYE
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Otel İşletmeciliği>Turizm İşletmeciliği
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :9786052545096
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 1
Proje Adı: GELENEKSEL LEZZETLERİMİZDE ORTAK DEĞERLERİMİZ PROJESİ
Bitiş Tarihi : 01.01.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Özel Kuruluşlar
Güncelleme Tarihi : 2023-06-12 21:18:09
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi
Turizm İşletmeciliği
Güncelleme Tarihi : 2019-12-30 14:50:29