Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 00:24:57
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 13.12.2024 15:29:55
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞULE AZİME YENİÇERİ
- E-posta: sulezengin@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : GIDA TEKNOLOJİSİ
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/sulezengin

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2011 - 2021
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2008 - 2011
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: ---
Lisans
2004 - 2005
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Lisans
2005 - 2008
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2013 - 2015
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2015 - 2023
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2022 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2022 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
GMÜ104-Kimya Lab.-II 2021-2022 Bahar dönemi,2021-2022,Lisans (Türkçe)
GDT 108 - Gıda Analizi - 2021-2022 Bahar dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 207- Süt Teknolojisi-I -2021-2022 Güz dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 204 - Meyve ve Sebze Teknolojisi-II - 2021-2022 Bahar dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 203- Meyve ve Sebze Teknolojisi-I - 2021-2022 Güz dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 107- Laboratuvar Teknikleri - 2021-2022 Güz dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 101- Genel Mikrobiyoloji - 2021-2022 Güz dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 102 - Gıda Mikrobiyolojisi - 2021-2022 Bahar dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GDT 208 - Süt Teknolojisi -II- 2021-2022 Bahar dönemi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Ateş Dikeni (Pyracantha coccinea) Meyve ve Yaprak Ekstrelerinin, Antienzim, DNA koruma/kırılma ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Araştırılması
Dergi Adı : Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt :
ISSN : 2687-3729
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Zivzik Narı Çekirdek Yağının Yağ Asidi Kompozisyonun Belirlenmesi
Dergi Adı : Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Cilt : 19
ISSN : 2148-2683
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Probiyotik Bakteri İçeren Ayranın Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Dergi Adı : Akademik Gıda
Cilt : 19
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Effect Of Stabilizer Addition On Physicochemical And Sensory Properties Of Non-Fat Set Yoghurt
Dergi Adı : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Cilt : 66
ISSN : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Yayın Tarihi : 2011
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 5
Makale Adı : Use Of Plant Extract And Oıls In Edıble Fılms
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Physicochemical and Microbiological Properties of Ayran Drinks Containing Probiotic Bacteria
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 5*
Makale Adı : Determination of various functional properties of sumac concantrate
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Zivzik Narı Çekirdek Yağının Yağ Asidi Kompozisyonun Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Effect Of Stabilizer Addition On Physicochemical And Sensory Properties Of Non-Fat Set Yoghurt
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 3
Bildiri Adı : Kahve Üretiminde Bitki Ekstraktlarının Kullanımı
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME,BALABAN MERVE,AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.06.2024
Basım Tarihi :25.06.2024
Bildiri Adı : ARONİA (Aronia Melanocarpa) MEYVE EKSTRAKTININ ANTİENZİM ETKİLERİNİN İN VİTRO ŞARTLARDA ARAŞTIRILMASI
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BALABAN MERVE, YENİÇERİ ŞULE AZİME, AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Biyokimya
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.12.2023
Basım Tarihi :30.12.2023
Bildiri Adı : Investigation of the Antienzyme and Antimicrobial Properties of the Fruit Extracts of the Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) Under In Vitro Conditions
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME, BALABAN MERVE, HALLAÇ BÜLENT, AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Teknolojileri>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>GIDA KİMYASI
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.12.2023
Basım Tarihi :27.12.2023
Bildiri Adı : Farklı Konsantrasyonlarda Kullanılan Geleneksel Nar Ekşisinin Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DEMİR Azize, YENİÇERİ ŞULE AZİME, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fermantasyon Teknolojileri>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>Gıda Mikrobiyolojisi>antimikrobiyal
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023
Bildiri Adı : Sirke İle Tuzun Farklı Kombinasyonlarının S. aureus ve E. coli O157:H7'ye Karşı Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ACAR Zeki, YENİÇERİ ŞULE AZİME, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fermantasyon Teknolojisi>Gıda Bilimi>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda hijyeni ve üretimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.11.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.11.2022
Basım Tarihi :25.12.2022
Bildiri Adı : Use Of Plant Extract And Oils In Edible Films
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME, AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.11.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.11.2022
Basım Tarihi :25.12.2022
Bildiri Adı : Determination of various functional properties of sumac concantrate/Sumak Konsantresinin Çeşitli Fonksiyonel Öözelliklerinin Belirlenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Bilimi>Gıda Kimysaı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.11.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.11.2021
Basım Tarihi :30.11.2021
Bildiri Adı : Ulusal ve Uluslararası Boyutta Nar Üretim ve Tüketim Potansiyeli
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME, KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN, POYRAZOĞLU ENDER SİNAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.06.2018
Basım Tarihi :12.09.2018
Bildiri Adı : Physicochemical and microbiological properties of probiotic ayran as influenced by use of different production methods
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÜÇÜKÇETİN AHMET, YENİÇERİ ŞULE AZİME
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Süt Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.07.2016
Basım Tarihi :08.07.2016
Bildiri Adı : Yoğurt Ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇOMAK GÖÇER EMİNE MİNE, YENİÇERİ ŞULE AZİME, KÜÇÜKÇETİN AHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Mikrobiyolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.04.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.04.2010
Basım Tarihi :04.04.2010
Bildiri Adı : Antalya Piyasasında Satılan Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÜÇÜKÇETİN AHMET, Aşçı Arslan Ayşe, YENİÇERİ ŞULE AZİME
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.05.2009
Basım Tarihi :23.05.2009
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : Mühendislikte Yenilikçi Çalışmalar
Yazar Adı : YENİÇERİ ŞULE AZİME, AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Temel Alan>>gıda
Yayın Evi : Duvar yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6507-42-5
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 4
Proje Adı: Kiral Merkez ve Heterosiklik Halka İçeren Yeni 1,2,3-Triazol Türevi Bileşiklerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Aktivitelerinin in vivo/in vitro Şartlarda Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Kanser, günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu proje, özellikle kanser tedavisinde kullanılan birçok ilacın yüksek maliyeti ve yan etkileri gibi sorunlar nedeniyle alternatif bileşiklere olan ihtiyacı ele alarak yeni ve etkili ilaçların kanser tedavisi alanında geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2025-03-23 23:01:33
Proje Adı: Kuş üvezi (Sorbus aucuparia) İlaveli Yenilebilir Film/Kaplama Üretimi ve Karakterizasyonu
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Yenilebilir film ve kaplamalar, ince tabaka halinde gıda üzerine kaplanabilen veya sargı halinde kullanılan, sentetik olmayan doğal kaynaklardan elde edilen maddelerdir. Üretimlerinde proteinler, karbonhidratlar ve lipitler tek tek veya belirli oranlarda birleştirilerek kullanılabilirler. Yenilebilir film ve kaplamalar, gıdanın kalitesini artırmak, raf ömrünü uzatmak ve mikrobiyal koruma sağlamak amacıyla kullanılır. Aynı zamanda gıdaların paketlemesinde kullanılan plastik maddeler yerine ambalajlama materyali olarak kullanılabilirler. Böylece doğada çözünebilen doğal maddeler, ambalajlanmanın neden olduğu çevre kirliliğini ve kanserojen etkiyi azaltabilir. Bu çalışmada Artvin ilinde doğal olarak yetişen üvez bitkisi kullanılarak, üvez katkılı kisiton bazlı yenilebilir film üretimi ve karakterizasyonu yapılacaktır. Bu amaçla ilk olarak bitki ekstresi hazırlanıp HPLC cihazı ile fenolik bileşik analizi yapılacaktır. Ardından toksik olmayan ve etkili dozajı tespit etmek için DNA koruma deneyi ve anti enzim aktiviteine bakılacaktır. Dozaj tespit edilen ekstre film örneklerine üç farklı oranda ilave edilerek hazırlanacaktır. Elde edilen filmlerin karakterizasyonunu belirlemek amacıyla film kalınlığı, suda çözünürlük, renk ölçümleri, filmlerin çekme dayanımı ve kopma anındaki uzama katsayısı, Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FT-IR), Taramalı elektron mikroskobu (SEM), antioksidan aktivite, antimikrobiyal analiz, biyobozunurluk ve su buharı geçirgenliği analizleri yapılacaktır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-03-12 21:44:51
Proje Adı: Geleneksel Yöntemlerle Roselle (Hibiscus sabdariffa L.) Tozu ile Zenginleştirilmiş Tarhana Üretimi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Malvaceae familyasına ait önemli türlerden biri olan Roselle (Hibiscus sabdariffa L.) sahip olduğu antioksidan, antimikrobiyal özellikler nedeniyle değerli bir bitki türüdür. Bu nedenle bitkinin kaliksleri, yaprakları ve tohumları gıda, kozmetik, hayvan yemi, ilaç gibi birçok farklı sektörde kullanılmakta ve değerlendirilmekte ancak Ülkemizde yeterince tanınmamaktadır. Aynı zamanda bu bitkinin farklı kısımlarından yüksek tansiyon, karaciğer hasarı, ateş düşürücü gibi çeşitli tedavilerde yararlanılmaktadır. Kaliks ekstresi, antihiperkolesterolemik, antinoseptif, antipiretik ve antiinflamatuar aktivite gösterirken tohum yağ ekstrelerinin antimikrobiyal, antifungal özelliklerinin olduğu belirtilmektedir. Belirtilen fonksiyonel özellikleri nedeniyle Hibiskus'dan enkapsüle edilmiş toz, biyonanokompozit, kefir, süt, yoğurt, peynir, kek, kavurma, pizza yapımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Ancak fermante ve oldukça besleyici olan tarhana yapımında Hibiskus'un kullanılmadığı yapılan literatür taraması ile belirlenmiştir. Başka ülkelerde farklı isimlerde adlandırılan Tarhana çorbası da yüksek besin değeri ile ülkemizde yaygın olarak tüketilen bir gıdadır. Tarhanaya farklı bitkilerin eklenmesine yönelik çeşitli çalışmalar yapılmış ancak Roselle bitkisinin ilavesiyle ilgili herhangi bir çalışmaya rastlanılmamıştır. Çalışma kapsamında yeni fonksiyonel bir ürün geliştirilmesi, elde edilen ürünün karekterizasyonu sağlanarak hem ekonomiye katma değer sağlayan yeni bir ürün elde edilmiş olacak hem de Roselle bitksinin ülkemizde daha çok tanınması ve faydalarından yararlanılması sağlanacaktır.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-03-12 22:20:55
Proje Adı: Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Probiyotik Ayranın Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal ve Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 29.06.2011
Proje Konusu : Probiyotik, Ayran
Proje Konum :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-07-07 19:04:07
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Güncelleme Tarihi : 2024-11-19 11:28:15