YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.05.2025 00:34:01
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 00:30:33
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.12.2024 11:43:51

Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK




  • E-posta: serpilpekdoğan@siirt.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
  • Bağlı Birimi : GIDA TEKNOLOJİSİ
  • Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/serpilpekdoğan

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2019 - 2022

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: MODEL JELLERDE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERE BAĞLI OLARAK ŞEKER SALINIMININ BELİRLENMESİ VE NÜMERİK OLARAK MODELLENMESİ

Yüksek Lisans

2016 - 2017

EGE ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Karbon fiber destekli kabin kurutucuda elma kurutulmasının deneysel ve kuramsal incelenmesi ve işlemin enerjetik/ekserjetik değerlendirilmesi

Lisans

2010 - 2015

EGE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2019 -
SİİRT ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Bölüm Başkanı
2019 - 2022
SİİRT ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
jelly Tipi Şekerlemelerde Balın Şeker ve Glikoz Şurubu İkamesi Olarak Kullanımı
Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MUHAMMED OSMAN TATLAV(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Sahlep Ve Çöven Ekstraktı Kullanarak Jelatinsiz Marshmallow Ürün Geliştirilmesi
Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MERVE LALE(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Dersler

VERİLEN DERSLER

Gıda Mühendisliği tasarımı,2024-2025,Lisans (Türkçe)

İçecek Teknolojisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Gıda katkı maddeleri,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

Gıda Kimyası,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

Gıda laboratuvar teknikleri,2020-2021,Önlisans (Türkçe)

Temel işlemler,2020-2021,Önlisans (Türkçe)

Tahıl teknolojisi,2019-2020,Önlisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 4

Makale Adı : Development of healthier gummy candy by substitutingglucose syrup with various fruit juice concentrates

Yazar Bilgisi : Pekdoğan Göztok Serpil,Khiabani Arezou Habibzadeh,TOKER ÖMER SAİD,PALABIYIK İBRAHİM,KONAR NEVZAT
Dergi Adı : Nutrition & Food Science
Cilt :
ISSN : 0034-6659
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Determination and numerical modeling of sugar release from model food gels

Yazar Bilgisi : Pekdoğan Göztok Serpil,Palabıyık İbrahim,Bölük Esra,Güneş Recep,Toker Ömer Said,Konar Nevzat
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt :
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Investigation of the use of various fruit juice concentrates instead of corn syrup in marshmallow type products: A preliminary study

Yazar Bilgisi : Pekdoğan Göztok Serpil,Güneş Recep,Toker Ömer Said,Palabıyık İbrahim,Konar Nevzat
Dergi Adı : International Journal of Gastronomy and Food Science
Cilt : 30
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Karbon Fiber Destekli Kabin Kurutucuda Farklı Sıcaklıklarda Elma Dilimlerinin Kurutulmasının İncelenmesi: Kurutma Karakteristikleri ve Performans Değerlendirmesi

Yazar Bilgisi : Pekdoğan Göztok Serpil,İcier Filiz
Dergi Adı : Akademik Gıda
Cilt :
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2017

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 5

Makale Adı : Determination and numerical modeling of sugar release from model food gels

Yazar Bilgisi : SP Göztok, I Palabiyik, E Bölük, R Gunes, OS Toker, N Konar
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Model jellerde tekstürel özelliklere bağlı olarak şeker salınımının belirlenmesi ve nümerik olarak modellenmesi

Yazar Bilgisi : SP Göztok
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Investigation of the use of various fruit juice concentrates instead of corn syrup in marshmallow type products: A preliminary study

Yazar Bilgisi : SP Goztok, R Gunes, OS Toker, I Palabiyik, N Konar
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : Karbon fiber destekli kabin kurutucuda farklı sıcaklıklarda elma dilimlerinin kurutulmasının incelenmesi: kurutma karakteristikleri ve performans değerlendirmesi

Yazar Bilgisi : SP Göztok, F İçier
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 17

Makale Adı : Investigation of drying of apple slices in carbon fiber assisted cabin dryer at different temperatures: drying characteristics and performance evaluation.

Yazar Bilgisi : SP Göztok, F İçier
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 5

Bildiri Adı : Drying of Different Shaped Apple Slices in a Carbon Fiber Assisted Cabinet Dryer: Energy and Exergy Analyses

Etkinlik Adı : 5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Pekdoğan Göztok Serpil,İcier Filiz
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler>Meyve ve Sebze Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.06.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.06.2024
Basım Tarihi :01.07.2024

Bildiri Adı : Ohmic heating of beetroot juice: exergetic and energetic efficiencies

Etkinlik Adı : International Conference on Agriculture, Food, Forestry Sciences and Technologies
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, SABANCI SERDAL, ÇEVİK MUTLU, ÇOKGEZME ÖMER FARUK, İÇİER FİLİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>ohmic ,energy,exergy, numerical model
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :15.06.2017

Bildiri Adı : Evaluation of The Quality Properties of Mint Samples Dried at Different Temperature in Carbon Fiber Assisted Cabin Dryer

Etkinlik Adı : I. International Congress on Medical and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, GÜLER DAL HANDE ÖZGE, KAYA ORHAN, ÇEVİK MUTLU, ÇOKGEZME ÖMER FARUK, SABANCI SERDAL, İÇİER FİLİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>drying, mint,carbon fiber,quality
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :10.06.2017

Bildiri Adı : Exergetic and Energetic Performance Analysis of Ohmic Heating of Pineapple Juice

Etkinlik Adı : 3rd International Conference on Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : İÇİER FİLİZ, PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, SABANCI SERDAL, ÇEVİK MUTLU, ÇOKGEZME ÖMER FARUK
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Exergetic and Energetic ,ohmic
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.09.2016
Basım Tarihi :06.09.2016

Bildiri Adı : The mathematical modeling of ohmic heating of pineapple juice

Etkinlik Adı : The Food Factor I Barcelona Conference
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, DÖNER DENİZ, ÇOKGEZME ÖMER FARUK, BAYANA DAMLA, SABANCI SERDAL, ÇEVİK MUTLU, İÇİER FİLİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>ohmic,mathematical model
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.11.2016
Basım Tarihi :04.04.2016
Sistemde kayıtlı kitap kaydı bulunamadı!

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 3

Proje Adı: Model jellerde tekstürel özelliklere bağlı olarak şeker salınımının belirlenmesi ve nümerik olarak modellenmesi

Başlama Tarihi : 02.09.2019
Bitiş Tarihi : 01.09.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : -Tübitak 1002
Güncelleme Tarihi : 2022-11-17 09:54:27

Proje Adı: Karbon fiber destekli kabin kurutucuda elma kurutulmasının deneysel ve kuramsal incelenmesi ve işlemin enerjetik/ekserjetik değerlendirilmesi

Başlama Tarihi : 06.12.2016
Bitiş Tarihi : 23.02.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-11-17 10:01:05

Proje Adı: Bazı meyve sularının ohmik ısıtma yöntemi ile ısıtılmasının matematiksel modellemesi, enerjetik ve eksertejik değerlendirmesi

Başlama Tarihi : 01.09.2014
Bitiş Tarihi : 01.06.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2025-03-14 10:53:01
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Temel İşlemler
Gıda Teknolojileri
Gıda Kimyası

Güncelleme Tarihi : 2022-11-17 09:31:08

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!