Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 00:30:33
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.12.2024 11:43:51
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ SERPİL PEKDOĞAN GÖZTOK
- E-posta: serpilpekdoğan@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : GIDA TEKNOLOJİSİ
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/serpilpekdoğan

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2019 - 2022
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: MODEL JELLERDE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERE BAĞLI OLARAK ŞEKER SALINIMININ BELİRLENMESİ VE NÜMERİK OLARAK MODELLENMESİ
Yüksek Lisans
2016 - 2017
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Karbon fiber destekli kabin kurutucuda elma kurutulmasının deneysel ve kuramsal incelenmesi ve işlemin enerjetik/ekserjetik değerlendirilmesi
Lisans
2010 - 2015
EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2019 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2019 - 2022
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- jelly Tipi Şekerlemelerde Balın Şeker ve Glikoz Şurubu İkamesi Olarak Kullanımı
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MUHAMMED OSMAN TATLAV(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Sahlep Ve Çöven Ekstraktı Kullanarak Jelatinsiz Marshmallow Ürün Geliştirilmesi
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MERVE LALE(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gıda Mühendisliği tasarımı,2024-2025,Lisans (Türkçe)
İçecek Teknolojisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gıda katkı maddeleri,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gıda laboratuvar teknikleri,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Temel işlemler,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Tahıl teknolojisi,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Development of healthier gummy candy by substitutingglucose syrup with various fruit juice concentrates
Dergi Adı : Nutrition & Food Science
Cilt :
ISSN : 0034-6659
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Determination and numerical modeling of sugar release from model food gels
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt :
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Investigation of the use of various fruit juice concentrates instead of corn syrup in marshmallow type products: A preliminary study
Dergi Adı : International Journal of Gastronomy and Food Science
Cilt : 30
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Karbon Fiber Destekli Kabin Kurutucuda Farklı Sıcaklıklarda Elma Dilimlerinin Kurutulmasının İncelenmesi: Kurutma Karakteristikleri ve Performans Değerlendirmesi
Dergi Adı : Akademik Gıda
Cilt :
ISSN : 1304-7582
Yayın Tarihi : 2017
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 5
Makale Adı : Determination and numerical modeling of sugar release from model food gels
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Model jellerde tekstürel özelliklere bağlı olarak şeker salınımının belirlenmesi ve nümerik olarak modellenmesi
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of the use of various fruit juice concentrates instead of corn syrup in marshmallow type products: A preliminary study
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Karbon fiber destekli kabin kurutucuda farklı sıcaklıklarda elma dilimlerinin kurutulmasının incelenmesi: kurutma karakteristikleri ve performans değerlendirmesi
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 17
Makale Adı : Investigation of drying of apple slices in carbon fiber assisted cabin dryer at different temperatures: drying characteristics and performance evaluation.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Bildiri Adı : Drying of Different Shaped Apple Slices in a Carbon Fiber Assisted Cabinet Dryer: Energy and Exergy Analyses
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Pekdoğan Göztok Serpil,İcier Filiz
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler>Meyve ve Sebze Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.06.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.06.2024
Basım Tarihi :01.07.2024
Bildiri Adı : Ohmic heating of beetroot juice: exergetic and energetic efficiencies
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, SABANCI SERDAL, ÇEVİK MUTLU, ÇOKGEZME ÖMER FARUK, İÇİER FİLİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>ohmic ,energy,exergy, numerical model
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :15.06.2017
Bildiri Adı : Evaluation of The Quality Properties of Mint Samples Dried at Different Temperature in Carbon Fiber Assisted Cabin Dryer
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, GÜLER DAL HANDE ÖZGE, KAYA ORHAN, ÇEVİK MUTLU, ÇOKGEZME ÖMER FARUK, SABANCI SERDAL, İÇİER FİLİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>drying, mint,carbon fiber,quality
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :10.06.2017
Bildiri Adı : Exergetic and Energetic Performance Analysis of Ohmic Heating of Pineapple Juice
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : İÇİER FİLİZ, PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, SABANCI SERDAL, ÇEVİK MUTLU, ÇOKGEZME ÖMER FARUK
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Exergetic and Energetic ,ohmic
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.09.2016
Basım Tarihi :06.09.2016
Bildiri Adı : The mathematical modeling of ohmic heating of pineapple juice
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PEKDOĞAN GÖZTOK SERPİL, DÖNER DENİZ, ÇOKGEZME ÖMER FARUK, BAYANA DAMLA, SABANCI SERDAL, ÇEVİK MUTLU, İÇİER FİLİZ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>ohmic,mathematical model
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.11.2016
Basım Tarihi :04.04.2016
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 3
Proje Adı: Model jellerde tekstürel özelliklere bağlı olarak şeker salınımının belirlenmesi ve nümerik olarak modellenmesi
Bitiş Tarihi : 01.09.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : -Tübitak 1002
Güncelleme Tarihi : 2022-11-17 09:54:27
Proje Adı: Karbon fiber destekli kabin kurutucuda elma kurutulmasının deneysel ve kuramsal incelenmesi ve işlemin enerjetik/ekserjetik değerlendirilmesi
Bitiş Tarihi : 23.02.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-11-17 10:01:05
Proje Adı: Bazı meyve sularının ohmik ısıtma yöntemi ile ısıtılmasının matematiksel modellemesi, enerjetik ve eksertejik değerlendirmesi
Bitiş Tarihi : 01.06.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2025-03-14 10:53:01
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Temel İşlemler
Gıda Teknolojileri
Gıda Kimyası
Güncelleme Tarihi : 2022-11-17 09:31:08