YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.04.2025 01:06:05
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.04.2025 01:01:25
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 30.10.2024 17:04:09

Kişisel Bilgiler

ÖĞR. GÖR. SÜMEYYE DALAGAN




  • E-posta: sümeyyedalagan@siirt.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
  • Bağlı Birimi : AŞÇILIK
  • Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/sümeyyedalagan

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2021 -

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/

Tez Adı: ---

Doktora

2021 - 2025

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/

Tez Adı: ---

Yüksek Lisans

2017 - 2019

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Çalışan kadınlarda yöresel mutfak eğitiminin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve bilgi düzeylerine etkisi

Lisans

2017 -

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

İKTİSAT FAKÜLTESİ/SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ/KAMU YÖNETİMİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/

Tez Adı: ---

Lisans

2014 - 2017

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./

Tez Adı: ---

Önlisans

2012 - 2014

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Turizm

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2019 -
SİİRT ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER

Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER

Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.

Dersler

VERİLEN DERSLER

Sektör Uygulamaları 2,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Beslenmenin Temel İlkeleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Seçmeli Gıda Güvenliği ve Hijyeni,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Dünya Mutfakları,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Seçmeli İşçi Sağlığı ve Güvenliği,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Seçmeli Yiyecek Servis Sistemleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Yöresel Mutfak,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Sektör Uygulamaları 1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Seçmeli Yemek Süsleme Sanatı ve Fotoğrafçılık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 3

Makale Adı : Geçiş Dönemlerinde Mutfak Kültürü ve Yöresel Mutfak Uygulamaları: Karaman Örneği

Yazar Bilgisi : SORMAZ ÜMİT, AKTURFAN MUSTAFA, DALAGAN SÜMEYYE, ÇINAR ZEYNEP
Dergi Adı : Journal of Global Food
Cilt : 2
ISSN : 2757-5314
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi

Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE,SORMAZ ÜMİT
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt :
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel midir? Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği

Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE,SORMAZ ÜMİT,AKDAĞ GÜRKAN,ÇINAR ZEYNEP
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 8
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2020

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 8

Makale Adı : Mutfak eğitiminin ilkokul çağı çocuklarının bilişsel ve davranışsal yeterliliklerine etkisi

Yazar Bilgisi : S Dalagan
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :

Makale Adı : COVİD-19 PANDEMİSİ'NİN 2022 YAZ SEZONU TATİL PLANLARINA ETKİSİ

Yazar Bilgisi : S Dalagan, M Yılmaz, HH Kara, Ü Sormaz
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Akademisyenlerin Örgütsel Bağlılıklarına Yönelik Nitel Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : S Dalagan, Y Pekerşen, Ü Sormaz
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Geçiş dönemlerinde mutfak kültürü ve yöresel mutfak uygulamaları: Karaman örneği

Yazar Bilgisi : Z ÇINAR, Ü SORMAZ, M AKTURFAN, S DALAGAN
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi (Within the Scope of Sustainable Tourism the Impact …

Yazar Bilgisi : S DALAGAN, Ü SORMAZ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği (Are Prejudices Obstacle to the Employment of Disabled Individuals?: Example of …

Yazar Bilgisi : S DALAGAN, Ü SORMAZ, G AKDAĞ, Z ÇINAR
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Çalışan kadınlarda yöresel mutfak eğitiminin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve bilgi düzeylerine etkisi

Yazar Bilgisi : S Dalagan
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri

Yazar Bilgisi : S DALAGAN, Ü SORMAZ, G AKDAĞ, Z ÇINAR
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 2

Bildiri Adı : AKADEMİSYENLERİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIKLARINA YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA

Etkinlik Adı : 2. BASKENT INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE, PEKERŞEN YELİZ, SORMAZ ÜMİT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Yönetim ve Strateji>Örgütsel Davranış>Örgüt ve Grup İletişimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.02.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :07.03.2022

Bildiri Adı : İŞE ALINMA SÜRECİNDE NEPOTİZME BAŞVURMA ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

Etkinlik Adı : 5. ULUSLARARASI AVRUPA DİSİPLİNLERARASI ARAŞTIRMALAR KONGRESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE, PEKERŞEN YELİZ, SORMAZ ÜMİT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Yönetim ve Strateji>Örgütsel Davranış
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.01.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.01.2022
Basım Tarihi :15.02.2022

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 1

Kitap Adı : Türkiye Lezzet Rotaları

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : YILDIZ SALİH, DALAGAN SÜMEYYE
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Otel İşletmeciliği>Turizm İşletmeciliği
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :9786052545096
Basım Türü :Basılı
YIL :2021

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 1

Proje Adı: GELENEKSEL LEZZETLERİMİZDE ORTAK DEĞERLERİMİZ PROJESİ

Başlama Tarihi : 01.01.2018
Bitiş Tarihi : 01.01.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Özel Kuruluşlar
Güncelleme Tarihi : 2023-06-12 21:18:09
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Bilim Alanı : Turizm

Anahtar Kelimeler :
Gastronomi
Turizm İşletmeciliği


Güncelleme Tarihi : 2019-12-30 14:50:29

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!