Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 9.10.2025 01:38:08
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 30.10.2024 17:04:09
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ SÜMEYYE DALAGAN
- E-posta: sümeyyedalagan@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : AŞÇILIK
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/sümeyyedalagan

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2021 -
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez Adı: ---
Doktora
2021 - 2025
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2017 - 2019
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Çalışan kadınlarda yöresel mutfak eğitiminin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve bilgi düzeylerine etkisi
Lisans
2017 -
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
İKTİSAT FAKÜLTESİ/SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ/KAMU YÖNETİMİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez Adı: ---
Lisans
2014 - 2017
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./
Tez Adı: ---
Önlisans
2012 - 2014
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2019 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Sektör Uygulamaları 2,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Beslenmenin Temel İlkeleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli Gıda Güvenliği ve Hijyeni,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli İşçi Sağlığı ve Güvenliği,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli Yiyecek Servis Sistemleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfak,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları 1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Seçmeli Yemek Süsleme Sanatı ve Fotoğrafçılık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Geçiş Dönemlerinde Mutfak Kültürü ve Yöresel Mutfak Uygulamaları: Karaman Örneği
Dergi Adı : Journal of Global Food
Cilt : 2
ISSN : 2757-5314
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt :
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel midir? Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 8
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2020
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 13
Makale Adı : Mutfak eğitiminin ilkokul çağı çocuklarının bilişsel ve davranışsal yeterliliklerine etkisi
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of Gastronomy Tourism Potential in Siirt By Swot Analysis
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Mutfak Eğitiminin Ilkokul Çağı Çocuklarının Bilişsel ve Davranışsal Yeterliliklerine Etkisi
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Highway System in Ancient Sri Lanka
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : COVİD-19 PANDEMİSİ'NİN 2022 YAZ SEZONU TATİL PLANLARINA ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Akademisyenlerin Örgütsel Bağlılıklarına Yönelik Nitel Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geçiş dönemlerinde mutfak kültürü ve yöresel mutfak uygulamaları: Karaman örneği
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Yöresel Mutfak Eğitiminin Çalışan Kadınlarda Yöresel Yemek Tüketim Alışkanlıklarına Etkisi (Within the Scope of Sustainable Tourism the Impact …
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Engelli bireylerin istihdamına önyargılar engel midir?: Yiyecek içecek hizmetleri alanı örneği
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği (Are Prejudices Obstacle to the Employment of Disabled Individuals?: Example of …
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Çalışan kadınlarda yöresel mutfak eğitiminin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve bilgi düzeylerine etkisi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir?: Yiyecek İçecek Hizmetleri
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : This is our website. Would you prefer to shop on our website? This is our website. You previously shopped on our website. Would you like to go to our website now?
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : AKADEMİSYENLERİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIKLARINA YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE, PEKERŞEN YELİZ, SORMAZ ÜMİT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Yönetim ve Strateji>Örgütsel Davranış>Örgüt ve Grup İletişimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.02.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :07.03.2022
Bildiri Adı : İŞE ALINMA SÜRECİNDE NEPOTİZME BAŞVURMA ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DALAGAN SÜMEYYE, PEKERŞEN YELİZ, SORMAZ ÜMİT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Yönetim ve Strateji>Örgütsel Davranış
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.01.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.01.2022
Basım Tarihi :15.02.2022
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : Türkiye Lezzet Rotaları
Yazar Adı : YILDIZ SALİH, DALAGAN SÜMEYYE
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Otel İşletmeciliği>Turizm İşletmeciliği
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :9786052545096
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 1
Proje Adı: GELENEKSEL LEZZETLERİMİZDE ORTAK DEĞERLERİMİZ PROJESİ
Bitiş Tarihi : 01.01.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Özel Kuruluşlar
Güncelleme Tarihi : 2023-06-12 21:18:09
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi
Turizm İşletmeciliği
Güncelleme Tarihi : 2019-12-30 14:50:29