YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi :
18.11.2024 02:30:47
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.10.2024 22:11:02
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 29.10.2024 22:51:39
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.10.2024 22:11:02
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 29.10.2024 22:51:39
Kişisel Bilgiler
ARŞ. GÖR. RUKEN ÖZTEP
- E-posta: rukenöztep@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : TARIM POLİTİKASI VE YAYIM
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/rukenöztep
YÖKSİS Veri Girişi İçin Tıklayınız.
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2023 -
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/TARIM POLİTİKASI VE YAYIM (DR)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2019 - 2023
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/TARIM POLİTİKASI VE YAYIM (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Siirt fıstığında değer zinciri analizi
Lisans
2014 - 2019
EGE ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ/TARIM EKONOMİSİ PR./
Tez Adı: ---
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2021 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Verilen ders bilgisi bulunamadı.
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Tarım 4.0 ve Türkiye'de Uygulanabilirliğinin Değerlendirilmesi
Yazar Bilgisi : ÖZTEP RUKEN, Ercan Şule, GÜLER DURAN, SANER GAMZE
Dergi Adı : Tarım Ekonomisi Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 1303-0183
Yayın Tarihi : 2019
Dergi Adı : Tarım Ekonomisi Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 1303-0183
Yayın Tarihi : 2019
Bildiri Adı : Arma Modeli İle Türkiye Antep Fıstığı İhracatı Tahmini
Etkinlik Adı : 6. INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZTEP RUKEN,IŞIN FERRUH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Tarım Ekonomisi>Tarım Politikası>Kırsal Kalkınma
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.12.2023
Basım Tarihi :30.12.2023
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZTEP RUKEN,IŞIN FERRUH
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Tarım Ekonomisi>Tarım Politikası>Kırsal Kalkınma
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.12.2023
Basım Tarihi :30.12.2023
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Üretimin Kalitesi
Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : ŞENGÜL ZEKİYE, ÖZTEP RUKEN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bilim Alanı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6380-39-4
Basım Türü :Elektronik
YIL :2022
Yazar Adı : ŞENGÜL ZEKİYE, ÖZTEP RUKEN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Bilim Alanı
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6380-39-4
Basım Türü :Elektronik
YIL :2022
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 1
Proje Adı: Siirt Fıstığı, Bal ve Katma Değeri Yüksek Diğer Arı Ürünleri ve Yerel Üzüm Çeşitleri Üretiminde Sürdürülebilirliğin Sağlanması İçin Modern Yaklaşımlar: Siirt İli Örneği
Başlama Tarihi : 24.05.2021
Bitiş Tarihi : 23.05.2024
Proje Konusu : Son yıllarda artan nüfusa paralel olarak tarım ürünlerinin üretim miktarını çoğaltmaya yönelik çalışmalara hız verilmiştir. Bu amaçla da sentetik kimyasal tarım ilaçları, mineral gübreler, büyümeyi düzenleyici maddeler ve hormonların kullanımı teşvik edilmiştir. Ayrıca, doğal kaynakların kendini yenileme kapasitelerinin üzerinde yok olması, yoksulluğun artması, toplumsal çelişkiler ve gelir adaletsizliğinden kaynaklanan sorunların artması, ormanların tahrip edilmesi, biyolojik çeşitliliğin azalması ve iklimlerin değişmeye başlaması gibi sosyal ve çevresel problemlerin bu sürece paralel bir şekilde ortaya çıktığı görülmüştür. Sonuç olarak bu toplumsal, ekonomik ve çevreyle ilgili sorunlar, gıda ve lif üretimi adına yapılan tarımsal üretimde sürdürülebilir tarımsal uygulamaların gerçekleştirilmesini bir zorunluluk olarak ortaya çıkarmaktadır. Sürdürülebilir bir tarım sistemi oluşturmak için öncelikle sürdürülebilirliğin sağlıklı bir şekilde ölçümüne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışmada, Siirt İlinin önemli geçim kaynakları olan Antep Fıstığının Siirt fıstığı çeşidi, bal ve katma değeri yüksek diğer arı ürünleri ve yerel üzüm çeşitlerini üreten işletmelerin sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik düzeylerinin belirlenmesi; sürdürülebilirlik üzerinde etkili olan faktörlerin belirlenmesini ve analiz edilmesini, yetiştiricilik koşullarının belirlenmesi ve sorunlarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada kullanılan veriler seçilmiş 94 Siirt fıstığı üreticisi, 90 arıcılık işletmesi ve 91 yerel üzüm çeşitleri üreticisi olmak üzere toplam 275 üretici ile yapılacak anketlerden elde edilecektir.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-05 16:34:23
Bitiş Tarihi : 23.05.2024
Proje Konusu : Son yıllarda artan nüfusa paralel olarak tarım ürünlerinin üretim miktarını çoğaltmaya yönelik çalışmalara hız verilmiştir. Bu amaçla da sentetik kimyasal tarım ilaçları, mineral gübreler, büyümeyi düzenleyici maddeler ve hormonların kullanımı teşvik edilmiştir. Ayrıca, doğal kaynakların kendini yenileme kapasitelerinin üzerinde yok olması, yoksulluğun artması, toplumsal çelişkiler ve gelir adaletsizliğinden kaynaklanan sorunların artması, ormanların tahrip edilmesi, biyolojik çeşitliliğin azalması ve iklimlerin değişmeye başlaması gibi sosyal ve çevresel problemlerin bu sürece paralel bir şekilde ortaya çıktığı görülmüştür. Sonuç olarak bu toplumsal, ekonomik ve çevreyle ilgili sorunlar, gıda ve lif üretimi adına yapılan tarımsal üretimde sürdürülebilir tarımsal uygulamaların gerçekleştirilmesini bir zorunluluk olarak ortaya çıkarmaktadır. Sürdürülebilir bir tarım sistemi oluşturmak için öncelikle sürdürülebilirliğin sağlıklı bir şekilde ölçümüne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışmada, Siirt İlinin önemli geçim kaynakları olan Antep Fıstığının Siirt fıstığı çeşidi, bal ve katma değeri yüksek diğer arı ürünleri ve yerel üzüm çeşitlerini üreten işletmelerin sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik düzeylerinin belirlenmesi; sürdürülebilirlik üzerinde etkili olan faktörlerin belirlenmesini ve analiz edilmesini, yetiştiricilik koşullarının belirlenmesi ve sorunlarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada kullanılan veriler seçilmiş 94 Siirt fıstığı üreticisi, 90 arıcılık işletmesi ve 91 yerel üzüm çeşitleri üreticisi olmak üzere toplam 275 üretici ile yapılacak anketlerden elde edilecektir.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-05 16:34:23
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Bilim Alanı : Tarım Ekonomisi
Anahtar Kelimeler :
Tarım Politikası
Güncelleme Tarihi : 2021-03-29 15:50:06
Anahtar Kelimeler :
Tarım Politikası
Güncelleme Tarihi : 2021-03-29 15:50:06