Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 00:19:47
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 13.12.2024 21:51:04
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLİSTAN OKUTAN
- E-posta: gülistanokutan@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : GIDA TEKNOLOJİSİ
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/gülistanokutan

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2018 - 2024
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2016 - 2018
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: İnci kefalinden surimi üretimi ve elde edilen suriminin bazı kalite özelliklerindeki değişimin incelenmesi
Lisans
2012 - 2016
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2023 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
SÜT TEKNOLOJİSİ-1,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
KİMYA LAB-1,2024-2025,Lisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİ MAKİNELERİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
DONDURMA TEKNOLOJİSİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
GENEL BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
LABORATUVAR TEKNİKLERİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
MATEMATİK-1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
GIDA ANALİZİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
ENSTRÜMENTAL GIDA ANALİZLERİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-2,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Edible Films Based on Plant and Animal Origin Proteins: Comparison of Some Mechanical and Physicochemical Characteristics
Dergi Adı : ACS Food Science & Nutrition
Cilt : 13
ISSN : 2048-7177
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Jelatin ve Soya Proteini Bazlı Film Çözeltilerinde Farklı Plastikleştiricilerin Viskozite Üzerine Etkisi
Dergi Adı : BAYBURT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ DERGİSİ
Cilt : 7
ISSN : 2667-579X
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması
Dergi Adı : Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Cilt :
ISSN : 2564-7377
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Hydrogen Inclusion in Modified Atmosphere Extends the Shelf Life of Chilled Rainbow Trout Fillets
Dergi Adı : Turkish Journal of Fisheries & Aquatic Sciences
Cilt :
ISSN : TRJFAS22515
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Balık Yağında Emülsiyon ve Enkapsülasyon Uygulamaları
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt :
ISSN : 1300-5413
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Effect of gelatin based edible coatings on quality of surimi from pearl mullet (Alburnus tarichi,Güldenstädt, 1814) during cold storage
Dergi Adı : Food Science and Technology
Cilt :
ISSN : 0101-2061
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Edible Films Based on Plant and Animal Origin Proteins: Comparison of Some Mechanical and Physicochemical Characteristics
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Jelatin ve Soya Proteini Bazlı Film Çözeltilerinde Farklı Plastikleştiricilerin Viskozite Üzerine Etkisi
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Emulsion and encapsulation applications in fish oil.
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Hydrogen inclusion in modified atmosphere extends the shelf life of chilled rainbow trout fillets
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : Effect of gelatin based edible coatings on quality of surimi from pearl mullet (Alburnus tarichi,Güldenstädt, 1814) during cold storage
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Balık Yağında Emülsiyon ve Enkapsülasyon Uygulamaları
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : PROTEİN BAZLI YENİLEBİLİR FİLM ÇÖZELTİLERİNDE VİSKOZİTENİN SICAKLIK VE PROTEİN KONSANTRASYONUNA GÖRE DEĞİŞİMİ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : PEYNİR ALTI SUYUNUN PÜSKÜRTEREK ve DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİ ile TOZ HALİNE GETİRİLMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023
Bildiri Adı : ZEYTİNYAĞI ÇOKLU EMÜLSİYONUNUN PÜSKÜRTEREK VE DONDURARAK KURUTMA İLE ENKAPSÜLASYONU
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023
Bildiri Adı : Balık yağından çoklu emülsiyon üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.10.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.10.2023
Basım Tarihi :18.10.2023
Bildiri Adı : Keçiboynuzu Gamı İlavesinin Jelatin Çözeltileri ve Jellerinde Bazı Fiziksel ve Özellikler Üzerine Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Keçiboynuzu gamı,Jelatin,Fiziksel özellikler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.06.2022
Bildiri Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerde Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerin Depolamaya Bağlı Değişimi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Yenilebilir film,Depolama,Fiziksel ve mekanik özellikler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.06.2022
Bildiri Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Protein,Yenilebilir film ve kaplama
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.10.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :21.10.2020
Bildiri Adı : Protein Bazlı Yenilebilir Film Çözeltilerinde Viskozitenin Sıcaklık ve Protein Konsantrasyonuna Göre Değişimi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ, OKUTAN GÜLİSTAN, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Yenilebilir film üretimi,Viskozite
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.10.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :20.10.2020
Bildiri Adı : Bazı Proteinlerin Farklı Çözücülerdeki Çözünürlüğü ve Film Oluşturma Becerisi: Ön Çalışma Sonuçları
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Proten,Yenilebilir film
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.12.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.12.2019
Bildiri Adı : Use of Pearl Mullet (Chalcalburnus tarichi, Pallas, 1811) in Surimi Production: Preliminary Studies on Yield
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Su Ürünleri>İşleme Teknolojileri>Surimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :12.04.2018
Bildiri Adı : Farklı Plastikleştiricilerle Elde Edilen Soya Proteini ve Jelatin Bazlı Film Çözeltilerinde Viskozitenin Değişimi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ,OKUTAN GÜLİSTAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2024
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : JELATİN VE SOYA PROTEİNİ BAZLI YENİLEBİLİR FİLMLERİN SUDA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ, SU AKTİVİTESİ VE SU BUHARI GEÇİRGENLİĞİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ,OKUTAN GÜLİSTAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.06.2024
Basım Tarihi :
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 2
Proje Adı: Balık Yağının Emülsiyon ve Enkapsülasyon Teknikleri ile İşlenmesi ve Muhafazası Üzerine Araştırmalar
Bitiş Tarihi : 23.10.2024
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2025-01-03 21:57:28
Proje Adı: Farklı Proteinlerle Üretilen Yenilebilir Filmlerin Mekanik, Fonksiyonel ve Enstrümental Özelliklerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 04.03.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2025-01-03 21:58:15
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Güncelleme Tarihi : 2025-01-01 21:22:14