YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.05.2025 00:22:29
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 00:19:47
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 13.12.2024 21:51:04

Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLİSTAN OKUTAN




  • E-posta: gülistanokutan@siirt.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
  • Bağlı Birimi : GIDA TEKNOLOJİSİ
  • Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/gülistanokutan

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2018 - 2024

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: ---

Yüksek Lisans

2016 - 2018

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: İnci kefalinden surimi üretimi ve elde edilen suriminin bazı kalite özelliklerindeki değişimin incelenmesi

Lisans

2012 - 2016

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2023 -
SİİRT ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER

Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER

Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.

Dersler

VERİLEN DERSLER

SÜT TEKNOLOJİSİ-1,2024-2025,Önlisans (Türkçe)

KİMYA LAB-1,2024-2025,Lisans (Türkçe)

GIDA ENDÜSTRİ MAKİNELERİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)

DONDURMA TEKNOLOJİSİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

GENEL BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

LABORATUVAR TEKNİKLERİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

MATEMATİK-1,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

BİTİRME PROJESİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

GIDA ANALİZİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

ENSTRÜMENTAL GIDA ANALİZLERİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-2,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 6

Makale Adı : Edible Films Based on Plant and Animal Origin Proteins: Comparison of Some Mechanical and Physicochemical Characteristics

Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN,KOÇ GÜNEŞ,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : ACS Food Science & Nutrition
Cilt : 13
ISSN : 2048-7177
Yayın Tarihi : 2025

Makale Adı : Jelatin ve Soya Proteini Bazlı Film Çözeltilerinde Farklı Plastikleştiricilerin Viskozite Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ,OKUTAN GÜLİSTAN,BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : BAYBURT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ DERGİSİ
Cilt : 7
ISSN : 2667-579X
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Cilt :
ISSN : 2564-7377
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Hydrogen Inclusion in Modified Atmosphere Extends the Shelf Life of Chilled Rainbow Trout Fillets

Yazar Bilgisi : BULUT MENEKŞE, OKUTAN GÜLİSTAN, ALWAZEER DURIED, BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Turkish Journal of Fisheries & Aquatic Sciences
Cilt :
ISSN : TRJFAS22515
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Balık Yağında Emülsiyon ve Enkapsülasyon Uygulamaları

Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt :
ISSN : 1300-5413
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Effect of gelatin based edible coatings on quality of surimi from pearl mullet (Alburnus tarichi,Güldenstädt, 1814) during cold storage

Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Food Science and Technology
Cilt :
ISSN : 0101-2061
Yayın Tarihi : 2020

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 10

Makale Adı : Edible Films Based on Plant and Animal Origin Proteins: Comparison of Some Mechanical and Physicochemical Characteristics

Yazar Bilgisi : GB G Okutan, G Koç, Ü Cansu
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Jelatin ve Soya Proteini Bazlı Film Çözeltilerinde Farklı Plastikleştiricilerin Viskozite Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : GB GÜNEŞ KOÇ, GÜLİSTAN OKUTAN
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yazar Bilgisi : Ü Cansu, G Okutan, G Boran
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Emulsion and encapsulation applications in fish oil.

Yazar Bilgisi : G Okutan, G Boran
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Hydrogen inclusion in modified atmosphere extends the shelf life of chilled rainbow trout fillets

Yazar Bilgisi : M Bulut, G Okutan, D Alwazeer, G Boran
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 12

Makale Adı : Effect of gelatin based edible coatings on quality of surimi from pearl mullet (Alburnus tarichi,Güldenstädt, 1814) during cold storage

Yazar Bilgisi : G Okutan, G Boran
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Balık Yağında Emülsiyon ve Enkapsülasyon Uygulamaları

Yazar Bilgisi : G Okutan, G Boran
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yazar Bilgisi : G Okutan, G Koç, Ü Cansu, G Boran
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : PROTEİN BAZLI YENİLEBİLİR FİLM ÇÖZELTİLERİNDE VİSKOZİTENİN SICAKLIK VE PROTEİN KONSANTRASYONUNA GÖRE DEĞİŞİMİ

Yazar Bilgisi : G KOÇ, G OKUTAN, Ü CANSU, G BORAN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı :

Yazar Bilgisi :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 11

Bildiri Adı : PEYNİR ALTI SUYUNUN PÜSKÜRTEREK ve DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİ ile TOZ HALİNE GETİRİLMESİ

Etkinlik Adı : IV. INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023

Bildiri Adı : ZEYTİNYAĞI ÇOKLU EMÜLSİYONUNUN PÜSKÜRTEREK VE DONDURARAK KURUTMA İLE ENKAPSÜLASYONU

Etkinlik Adı : IV. INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023

Bildiri Adı : Balık yağından çoklu emülsiyon üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması

Etkinlik Adı : 6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.10.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.10.2023
Basım Tarihi :18.10.2023

Bildiri Adı : Keçiboynuzu Gamı İlavesinin Jelatin Çözeltileri ve Jellerinde Bazı Fiziksel ve Özellikler Üzerine Etkisi

Etkinlik Adı : Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Keçiboynuzu gamı,Jelatin,Fiziksel özellikler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.06.2022

Bildiri Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerde Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerin Depolamaya Bağlı Değişimi

Etkinlik Adı : Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Yenilebilir film,Depolama,Fiziksel ve mekanik özellikler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.06.2022

Bildiri Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması

Etkinlik Adı : Türkiye 13. Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri>Protein,Yenilebilir film ve kaplama
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.10.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :21.10.2020

Bildiri Adı : Protein Bazlı Yenilebilir Film Çözeltilerinde Viskozitenin Sıcaklık ve Protein Konsantrasyonuna Göre Değişimi

Etkinlik Adı : Türkiye 13. Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ, OKUTAN GÜLİSTAN, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Yenilebilir film üretimi,Viskozite
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.10.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :20.10.2020

Bildiri Adı : Bazı Proteinlerin Farklı Çözücülerdeki Çözünürlüğü ve Film Oluşturma Becerisi: Ön Çalışma Sonuçları

Etkinlik Adı : ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Proten,Yenilebilir film
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.12.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.12.2019

Bildiri Adı : Use of Pearl Mullet (Chalcalburnus tarichi, Pallas, 1811) in Surimi Production: Preliminary Studies on Yield

Etkinlik Adı : Uluslararası Tarım Bilim Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : OKUTAN GÜLİSTAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Su Ürünleri>İşleme Teknolojileri>Surimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :12.04.2018

Bildiri Adı : Farklı Plastikleştiricilerle Elde Edilen Soya Proteini ve Jelatin Bazlı Film Çözeltilerinde Viskozitenin Değişimi

Etkinlik Adı : International Congress on Multidisciplinary Approaches in Agricultural Sciences
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ,OKUTAN GÜLİSTAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2024
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : JELATİN VE SOYA PROTEİNİ BAZLI YENİLEBİLİR FİLMLERİN SUDA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ, SU AKTİVİTESİ VE SU BUHARI GEÇİRGENLİĞİ

Etkinlik Adı : 8 th INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ GÜNEŞ,OKUTAN GÜLİSTAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.06.2024
Basım Tarihi :
Sistemde kayıtlı kitap kaydı bulunamadı!

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 2

Proje Adı: Balık Yağının Emülsiyon ve Enkapsülasyon Teknikleri ile İşlenmesi ve Muhafazası Üzerine Araştırmalar

Başlama Tarihi : 02.09.2022
Bitiş Tarihi : 23.10.2024
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2025-01-03 21:57:28

Proje Adı: Farklı Proteinlerle Üretilen Yenilebilir Filmlerin Mekanik, Fonksiyonel ve Enstrümental Özelliklerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi

Başlama Tarihi : 29.01.2019
Bitiş Tarihi : 04.03.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2025-01-03 21:58:15
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri



Güncelleme Tarihi : 2025-01-01 21:22:14

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!