Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 30.10.2024 12:05:18
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 30.10.2024 12:06:10
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ FATMA KOÇ
- E-posta: fatmakoç@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : AŞÇILIK
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/fatmakoç

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2019 - 2024
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez Adı: Sosyal onay ihtiyacı ve sorumlu tüketim davranışının restoran seçiminde düzenleyici rolünün belirlenmesi
Yüksek Lisans
2014 - 2018
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Stevia bitkisininkek yapımında şeker ikamesi olarak kullanımına yönelik bir uygulama
Lisans
2010 - 2014
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2019 - 2025
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2025 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Türk Mutfağı-I,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-I,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Yiyecek İçecek Ürünlerinde Reklam ve Algı Yönetimi,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tasarım ve Konsept,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Baharatlar,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Gıda Coğrafyası,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilimi ve Teknolojisi,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Yiyecek İçecek Ürünlerinde Reklam ve Algı Yönetimi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilimi ve Teknolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-II,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Coğrafyası,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Beslenme Antropolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Sürdürülebilir Yiyecek İçecek,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-II,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Uluslararası Mutfaklarda Peynir Çeşitleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfak,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Baharatlar,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Osmanlı Mutfağı,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Marka İmajı,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Beslenme Antropolojisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Mesleki Yabancı Dil-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Baharatlar,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Sürdürülebilir Yiyecek İçecek,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Mesleki Yabancı Dil-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilimi ve Teknolojisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Marka İmajı,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilimi ve Teknolojisi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Vejetaryen Mutfağı,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları-II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Marka İmajı,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Yemek Süsleme Sanatı ve Fotoğrafçılık,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilimi ve Teknolojisi,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfağı-II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Vejetaryen Mutfağı,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Mutfak Ürünleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Beslenmenin Temel İlkeleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilimi ve Teknolojisi,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Turizm Coğrafyası,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Mesleki Yabancı Dil,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Yemek Süsleme Sanatı ve Fotoğrafçılık,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Soğuk Mutfak,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Ziyafet Servis Yönetimi,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Sektör Uygulamaları-II,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları-I,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Turizm Coğrafyası,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfak,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Gastronomiyi Konu Alan Ulusal Doktora Tezlerinin Bibliyometrik Analizi
Dergi Adı : Karadeniz Turizm Araştırmaları Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 3023-6347
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Yemek Kültüründe Toplumsal Cinsiyet Normları (Gender Norms in Food Culture)
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 12
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Aşçılık Öğrencilerinin Eğitim Süreçleri ve Kariyer Hedeflerine Yönelik Bir Değerlendirme (An Evaluation of Culinary Students' Educational Processes and Career Goals)
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 11
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Distopik Romanlarda Yiyeceğin Kullanımı: Açlık Oyunları Serisi, Maddaddam Üçlemesi ve Sineklerin Tanrısı
Dergi Adı : International Journal of Economics, Politics, Humanities & Social Sciences
Cilt : 6
ISSN : 2636-8137
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Tiyatro Eserlerinde Yiyeceğin Temsili: Juan Del Encina ve Roberto Cossa Örneği
Dergi Adı : Uluslararası Disiplinlerarası ve Kültürlerarası Sanat
Cilt : 17
ISSN : 2548-0634
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Beyazlık Teorisi ve Yemek Medyası: Martha Stewart Örneği
Dergi Adı : Uluslararası Anadolu Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2619-9475
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : GASTRONOMİ ALANINDA DOĞAL TATLANDIRICI STEVİA’xxNIN KULLANIMI
Dergi Adı : the Journal of Academic Social Sciences
Cilt : 26
ISSN : 2148-2489
Yayın Tarihi : 2016
Bildiri Adı : Yiyecek İçecek Reklamlarında Kadın Figürü, Body Shaming ve Tüketim Tercihlerinin Kadın Bakış Açısı ile Değerlendirilmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ, YAZICIOĞLU İRFAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.01.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.01.2024
Basım Tarihi :21.02.2024
Bildiri Adı : Yiyecek ve İçecek Reklamlarının İzleyici Üzerindeki Etkisi: Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bir Uygulama
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA, YAZICIOĞLU İRFAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.01.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.01.2024
Basım Tarihi :04.02.2024
Bildiri Adı : Dönüşümcü Liderliğin Nepotizm Üzerindeki Etkisi: Yiyecek İçecek İşletmelerine Yönelik Bir Uygulama
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA, YAVUZ ERCAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.12.2023
Basım Tarihi :29.12.2023
Bildiri Adı : İletişimsel Eylem Teorisi Kapsamında Şeflerin Beden Dili ve İzleyici Üzerinde Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA, YAZICIOĞLU İRFAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.12.2023
Basım Tarihi :22.12.2023
Bildiri Adı : Yöresel Ürün ve Yemeklerin Tanıtılması: Siirt İli Örneği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA,ASLAN NALAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.09.2019
Basım Tarihi :19.12.2019
Bildiri Adı : Türkiye’de Düzenlenen Yiyecek ve İçecek Festivallerinin Gastronomi Turizmine Etkileri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.06.2019
Basım Tarihi :09.07.2019
Bildiri Adı : Yeni Beslenme Akımı Street Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.04.2015
Basım Tarihi :01.06.2015
Bildiri Adı : Ebeveynlerin Gözünden Çizgi Filmlerin Çocukların Yiyecek ve İçecek Seçimine Etkisi: Konya Örneği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.09.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2023
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : COFFEE CONSUMPTION MOTIVATION AND THE COVID-19 PROCESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KOÇ FATMA, ASLAN YETKİN NALAN
Alan Bilgisi :Temel Alan>>Tüketim Davranışı,Kahve Tüketimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.12.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 14
Kitap Adı : Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış
Yazar Adı : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-809-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2024
Kitap Adı : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar-III
Yazar Adı : KOÇ FATMA,ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : Özgür Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-447-925-6
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : Güncel Eğilimlerle Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları
Yazar Adı : KOÇ FATMA,KARAMAN TAŞKESENLİGİL ELİF ESMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-5532-15-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2024
Kitap Adı : Tourism Entrepreneurship: Innovative Approaches
Yazar Adı : KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-963-6
Basım Türü :Basılı
YIL :2024
Kitap Adı : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar-I
Yazar Adı : KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : Özgür Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-447-865-5
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science
Yazar Adı : KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : PETER LANG
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978- 3- 631- 92204- 0
Basım Türü :Basılı
YIL :2024
Kitap Adı : Sosyal, İnsan ve İdari Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar 1
Yazar Adı : KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Yayın Evi : Duvar Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6507-72-2
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Gıda Bilimi ve Gastronomi II
Yazar Adı : ÖZTÜRK GÜLSEVDİ, KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Yayın Evi : İKSAD Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-367-213-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Gıda Bilimi ve Gastronomi I
Yazar Adı : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Sürdürülebilir Turizm >Turizm Planlaması
Yayın Evi : İKSAD Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-367-013-9
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Turizm Alanında Çok Yönlü Araştırmalar II
Yazar Adı : ÖZTÜRK GÜLSEVDİ, KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Yayın Evi : Özgür Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-447-725-2
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Gastronomy Attractions and Practices in Tourism
Yazar Adı : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları>Sürdürülebilir Turizm>Turizm Planlaması
Yayın Evi : PETER LANG
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-3-631-90526-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Küreselleşen Dünyada Sosyal Bilimler
Yazar Adı : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Pazarlaması>Turizm Ekonomisi
Yayın Evi : Duvar Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6945-37-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Sağlık Bilimlerinde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar
Yazar Adı : KOÇ FATMA, ÖZTÜRK GÜLSEVDİ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Pazarlaması>Turizm Ekonomisi
Yayın Evi : Duvar Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6945-80-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Sağlık Biliminde Yenilikçi Çalışmalar
Yazar Adı : KOÇ FATMA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Turizm Ekonomisi
Yayın Evi : Duvar Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6507-22-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Proje&Patent&Tasarım
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Sürdürülebilir Turizm
Turizm Pazarlaması
Güncelleme Tarihi : 2024-01-29 18:36:02