Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 9.11.2024 16:24:23
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.11.2024 03:54:06
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜLENT HALLAÇ
- E-posta: bulenthallac@siirt.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): +90 (484) 212 11 11 / -
- Bağlı Birimi : GIDA MÜHENDİSLİĞİ- ABD
- Web Adresi: https://siuapsis.siirt.edu.tr/bulenthallac
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2008 - 2011
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/PARAZİTOLOJİ (DR)/
Tez Adı: Van EBK’xxda kesimi yapılan kasaplık hayvanlarda hidatidozis
Yüksek Lisans
2000 - 2004
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Van’xxda tüketime sunulan sığır ve koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi
Lisans
1995 - 1999
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- YARDIMCI DOÇENT
- 2014 - 2015
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ /
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2013 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Dekan Yardımcısı
- 2014 - 2015
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- SİUZEM fakülte koordinatörü
- 2016 - 2020
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkan Yardımcısı
- 2019 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği
- 2017 - 2019
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Bilim Dalı Başkanı
- 2013 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Staj Komisyon başkanlığı
- 2015 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- PİK Proje izleme komisyon üyeliği
- 2018 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- 2013 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Komisyon Başkanlığı
- 2017 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Komisyon Üyeliği
- 2018 -
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
- Bologna Koordinatörü
- 2014 - 2016
- SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Nar Kabuğu ve Nar Çekirdeğinin Geleneksel Kurut Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- DELAL ARSLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Siirt Piyasasında Satışa Sunulan Kefirlerin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi ve Tüketilebilirliğinin Uygunluğu
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- OZAN KADİR OĞUZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Nar Kabuğu ve Nar Çekirdeğinin Geleneksel Beyaz Peynir Üretiminde Mikrobiyolojik Kalite Üzerine Etkisinin Araştırılması
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- CEYLAN YILMAZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Yüksekova yöresi/Hakkariʼde kasaplarda satışa sunulan koyun karkaslarının yersinia türleri yönünden değerlendirilmesi
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- İLKNUR SABUNCU YAŞAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Siirt büryan kebabının bazı önemli fiziko-kimyasal özelliklerinin ve Clostridium perfringens yönünden incelenmesi
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SUZAN YEŞİLEL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Işkın (Rheum ribes L.) ilaveli yenilebilir film üretimi ve karakterizasyonu
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ESRA PEKDOĞAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Determination of prevalence and incidence of Salmonella spp. and Shigella spp. in some foods in Iraq/Sulaymaniyah/Galadze
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- RAHMAN KHDIR IBRAHIM(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
- Siirt ilinde tüketime sunulan çiğ köftelerin mikrobiyolojik kalitesi
- Siirt Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MÜGE KARDEŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gıda Mikrobiyolojisi Lab.,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Et Mikrobiyolojisi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Mikrobiyolojisi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Semineri,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Kalite ve Güvenliği Sistemleri,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Et Ürünleri İşleme Mühendisliği,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi Lab-1,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Et Mikrobiyolojisi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Mikrobiyolojisi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi Lab-1,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi Lab.,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi Lab-1,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi Lab.,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Gıda Kalite ve Güvenliği Sistemleri,2021-2022,Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Mikrobiyolojisi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Ödevi,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Et Mikrobiyolojisi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2020-2021,Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Mikrobiyolojisi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi Lab-1,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kanatlı Et Teknolojisi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi Lab.,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Et Mikrobiyolojisi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Semineri,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Et Ürünleri İşleme Mühendisliği,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Hazırlık,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Kalite ve Güvenliği Sistemleri,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Mikrobiyal Tanı Yöntemleri,2020-2021,Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
KANATLI ET TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
ET ÜRÜNLERİ İŞLEME MÜHENDİSLİĞİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mikrobiyal Tanı Yöntemleri,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROLÜ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ LAB-1,2019-2020,Lisans (Türkçe)
BESİN HİJYENİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
GIDA ZEHİRLENMELERİ VE ENFEKSİYONLARI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
ET MİKROBİYOLOJİSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LAB,2019-2020,Lisans (Türkçe)
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA ZEHİRLENMELERİ VE ENFEKSİYONLARI,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
ET MİKROBİYOLOJİSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ LAB-1,2018-2019,Lisans (Türkçe)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LAB,2018-2019,Lisans (Türkçe)
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
BESİN HİJYENİ,2018-2019,Lisans (Türkçe)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ,2018-2019,Lisans (Türkçe)
ET MİKROBİYOLOJİSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi Lab,2017-2018,Lisans (Türkçe)
GIDA ZEHİRLENMELERİ VE ENFEKSİYONLARI,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
bitirme ödevi,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Gıda teknolojisi,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2017-2018,Lisans (Türkçe)
KANATLI ET TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi-2,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Gıda mikrobiyolojisi Lab,2017-2018,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Et muayenesi ve et ürünleri teknolojisi,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine giriş,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu,2017-2018,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Süt muayenesi ve teknolojisi,2017-2018,Lisans (Türkçe)
GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROL,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
KANATLI ET TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA ZEHİRLENMELERİ VE ENFEKSİYONLARI,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROLÜ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVAR,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
BİTİRME ÖDEVİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Et BİLİMİ VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA KALİTE KONTROL VE MEZUATI,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ LAB-1,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda mikrobiyolojisi,2015-2016,Lisans (Türkçe)
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
istatistik,2015-2016,Lisans (Türkçe)
GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROLÜ,2015-2016,Yüksek Lisans (İngilizce)
gıda mikrobiyolojisi laboratuvar,2015-2016,Lisans (Türkçe)
genel mikrobiyoloji,2015-2016,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
KANATLI ET TEKNOLOJİSİ,2015-2016,Yüksek Lisans (İngilizce)
ET ÜRÜNLERİ İŞLEME MÜHENDİSLİĞİ,2015-2016,Yüksek Lisans (İngilizce)
yüksek lisans tez hazırlık,2015-2016,Yüksek Lisans (İngilizce)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2015-2016,Yüksek Lisans (İngilizce)
gıda bilimi ve teknolojisi,2015-2016,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)
gıda mühendisliğine giriş,2014-2015,Lisans (Türkçe)
GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)
istatistik,2014-2015,Lisans (Türkçe)
gıdalarda mikrobiyolojik kalite kontrol,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALAN DERSİ,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
İSTATİSİTK,2014-2015,Lisans (Türkçe)
yüksek lisans tez hazırlık,2014-2015,Hazırlık (İngilizce)
et ürünleri işleme mühendisliği,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
genel mikrobiyoloji,2014-2015,Lisans (Türkçe)
YÜKSEK LİSANS TEZ HAZIRLIK,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
kanatlı et teknolojisi,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda mühendisliğine giriş,2013-2014,Lisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
genel mikrobiyoloji,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
gıdalarda temel işlemler 1,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER1,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
temel mikrobiyoloji,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
tıbbi biyoloji ve genetik,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Bitkisel Ekstraktlarının Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Kullanımı
Dergi Adı : Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 14
ISSN : 2146-0574
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Unlocking the potential of Allium dictyoprasum C.A. Meyer ex Kunth: quantum chemical insights into radical scavenging, chemical composition, phenolic content, and antimicrobial activity
Dergi Adı : International Journal of Environmental Health Research
Cilt :
ISSN : 0960-3123
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : DETERMINATION OF ANTIBACTERIAL EFFECTS OF PEEL POWDERS OBTAINED FROM ZIVZIK POMEGRANATE GROWN IN SOUTHEAST TÜRKİYE AGAINST SOME PATHOGENIC BACTERIA
Dergi Adı : Carpathian Journal of Food Science and Technology
Cilt : 16
ISSN : 2066-6845
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Assessment of trace element and quality parameters in sheep milk from different regions and different seasons in the Iraqi Kurdish region
Dergi Adı : INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL ANALYTICAL CHEMISTRY
Cilt :
ISSN : 0306-7319
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : A broad assessment of Eremurus spectabilis M. Bieb: chemical and elemental composition, total phenolic and antimicrobial activity analysis, and quantum chemical calculations of radical scavenging potential
Dergi Adı : International Journal of Environmental Health Research
Cilt :
ISSN : 1369-1619
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Deve Dikeni (Silybum marianum) Tohumu Ununun Tavuk Köfte Üretiminde Kullanım Olanakları
Dergi Adı : Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 1308-6529
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Determination of Metal Content and Biological Activities of Radish Plant Consumed as Turnip by Public in Siirt Region
Dergi Adı : Open Journal of Nano
Cilt : 7
ISSN : 2147-0081
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Siirt’te Satılan Tavuk Kanatlarda Bazı Biyokimyasal Özelliklerin ve Patojen Özellikteki Yersinia Türlerinin Belirlenmesi
Dergi Adı : Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 9
ISSN : 2149-0309
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Siirt İli Merkezinde Satışa Sunulan Büryan Kebabının Mikrobiyolojik Kalitesi ve Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Dergi Adı : ADYUTAYAM Dergisi
Cilt : 10
ISSN : 2667-4092
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Evaluation of Some Quality Characteristics of Fermented Sucuks Produced by Butchers with Traditional Methods in terms of Compliance with Standards
Dergi Adı : Kocatepe Veteriner Dergisi
Cilt : 15
ISSN : 1308-1594
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Siirt’te Yetişen Zivzik Narlarından Elde Edilen Kabukların Bazı Gıda Patojenlerine Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 1300-5413
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Cilt : 10
ISSN : 2147-3188
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : The Effect of Zivzik Pomegranate Juice on the Physico-chemical and Sensorial Properties of Kefir Produced by Conventional Method
Dergi Adı : Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Cilt : 10
ISSN : 2147-3188
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Qaladze Bölgesinde Tüketilen Bazı Ürünlerde Salmonella ve Shigella Türlerinin Varlığı
Dergi Adı : MAS Journal of Applied Sciences
Cilt : 6
ISSN : 2757-5675
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : BİTLİS OTLU PEYNİRLERİNİN BAZI ÖNEMLİ FİZİKOKİMYASAL VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN İNCELENMESİ
Dergi Adı : EJONS International Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences
Cilt :
ISSN : 2602 - 4136
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Geleneksel Siirt Peynirlerinin Mikrobiyolojik, Kimyasal ve Fiziksel Özelliklerinin Belirlenerek Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi
Dergi Adı : ADYUTAYAM Dergisi
Cilt : 9
ISSN : 2667-4092
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Siirt'te Satılan Tavuk Kanatlarda Bazı Biyokimyasal Özelliklerin ve Campylobacter Türlerinin Varlığının Belirlenmesi
Dergi Adı : Batman Üniversitesi Yaşam bilimleri Dergisi
Cilt : 11
ISSN : 2459-0614
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Physicochemical Characteristic of The Organic Raisins Served to Markets in Midyat Town of Mardin Province and Beşiri Town of Batman Province in Turkey
Dergi Adı : Erwerbs-Obstbau
Cilt : 3
ISSN : 0014-0309","1439-0302
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Sığır Etlerinde Hareketli Aeromonas Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığının Belirlenmesi
Dergi Adı : MAS Journal of Applied Sciences
Cilt : 6
ISSN : 2757-5675
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Midyat/Mardin ve Beşiri/Batman İlçelerinde Satışa Sunulan Bazı Kuru Üzüm Çeşitlerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması
Dergi Adı : Turkish Journal of Agricultural Engineering Research
Cilt : 1
ISSN : 2717-8420
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Van Yöresinde evcil güvercinlerde Columbaliva domestica bit enfestasyonları
Dergi Adı : YYÜ Vet. Fak. Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 1017-8422
Yayın Tarihi : 2010
Makale Adı : Van ın Erciş ilçesinde kene tutunması şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvuran kişilerden toplanan kenelerin türlere göre dağılımı
Dergi Adı : YYÜ Vet. Fak. Dergisi
Cilt : 21
ISSN :
Yayın Tarihi : 2010
Makale Adı : Presence of Motile Aeromonas ssp İn Raw Chicken Meats
Dergi Adı : Indian Veterinary Journal
Cilt : 83
ISSN : 0974936500196479
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı :
Dergi Adı :
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 63
Makale Adı : Mapping the burden of diabetes in five small countries in Europe and setting the agenda for health policy and strategic action
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : HEALTH RESEARCH POLICY AND SYSTEMS
Makale Adı : Challenges and benefits of integrating diverse sampling strategies in the observation of cardiovascular risk factors (ORISCAV-LUX 2) study
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 26
Yayın Yeri : BMC MEDICAL RESEARCH METHODOLOGY
Makale Adı : Burden of obesity in the Eastern Mediterranean Region: findings from the Global Burden of Disease 2015 study
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 53
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Diabetes mellitus and chronic kidney disease in the Eastern Mediterranean Region: findings from the Global Burden of Disease 2015 study
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 30
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Evolution and patterns of global health financing 1995-2014: development assistance for health, and government, prepaid private, and out-of-pocket health spending in 184 countries
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 185
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national disability-adjusted life-years (DALYs) for 333 diseases and injuries and healthy life expectancy (HALE) for 195 countries and territories, 1990-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1,284
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Stability-based validation of dietary patterns obtained by cluster analysis
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 28
Yayın Yeri : NUTRITION JOURNAL
Makale Adı : Geographic Variations in Cardiometabolic Risk Factors in Luxembourg
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Healthcare Access and Quality Index based on mortality from causes amenable to personal health care in 195 countries and territories, 1990-2015: a novel analysis from the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 425
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Smoking status is inversely associated with overall diet quality: Findings from the ORISCAV-LUX study
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 84
Yayın Yeri : CLINICAL NUTRITION
Makale Adı : Global, regional, and national age-sex specific mortality for 264 causes of death, 1980-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2,432
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national incidence, prevalence, and years lived with disability for 328 diseases and injuries for 195 countries, 1990-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1,491
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national comparative risk assessment of 84 behavioural, environmental and occupational, and metabolic risks or clusters of risks, 1990-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1,834
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Future and potential spending on health 2015-40: development assistance for health, and government, prepaid private, and out-of-pocket health spending in 184 countries
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 127
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Prevalence and related risk factors of chronic kidney disease among adults in Luxembourg: evidence from the observation of cardiovascular risk factors (ORISCAV-LUX) study
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 18
Yayın Yeri : BMC NEPHROLOGY
Makale Adı : Smoking prevalence and attributable disease burden in 195 countries and territories, 1990-2015: a systematic analysis from the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1,096
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national under-5 mortality, adult mortality, age-specific mortality, and life expectancy, 1970-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 415
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Hypothalamic-pituitary-adrenal-axis dysregulation and double product increases potentiate ischemic heart disease risk in a Black male cohort: the SABPA study
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : HYPERTENSION RESEARCH
Makale Adı : Worldwide trends in blood pressure from 1975 to 2015: a pooled analysis of 1479 population-based measurement studies with 19.1 million participants
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1,251
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Association of Empirically Derived Dietary Patterns with Cardiovascular Risk Factors: A Comparison of PCA and RRR Methods
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 24
Yayın Yeri : PLOS ONE
Makale Adı : Estimates of global, regional, and national incidence, prevalence, and mortality of HIV, 1980-2015: the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 440
Yayın Yeri : LANCET HIV
Makale Adı : Measuring the health-related Sustainable Development Goals in 188 countries: a baseline analysis from the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 330
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Trends in adult body-mass index in 200 countries from 1975 to 2014: a pooled analysis of 1698 population-based measurement studies with 19.2 million participants
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2,958
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Daily chocolate consumption is inversely associated with insulin resistance and liver enzymes in the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg study
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 16
Yayın Yeri : BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
Makale Adı : Effects of moderate beer consumption on health and disease: A consensus document
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 177
Yayın Yeri : NUTRITION METABOLISM AND CARDIOVASCULAR DISEASES
Makale Adı : Global, regional, national, and selected subnational levels of stillbirths, neonatal, infant, and under-5 mortality, 1980-2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 525
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national levels of maternal mortality, 1990-2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 681
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national comparative risk assessment of 79 behavioural, environmental and occupational, and metabolic risks or clusters of risks, 1990-2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2,851
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national disability-adjusted life-years (DALYs) for 315 diseases and injuries and healthy life expectancy (HALE), 1990-2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 1,248
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Global, regional, and national incidence, prevalence, and years lived with disability for 310 diseases and injuries, 1990-2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2,730
Yayın Yeri : LANCET
Makale Adı : Chocolate intake is associated with better cognitive function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 55
Yayın Yeri : APPETITE
Makale Adı : The potential impact of animal protein intake on global and abdominal obesity: evidence from the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg (ORISCAV-LUX) study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 20
Yayın Yeri : PUBLIC HEALTH NUTRITION
Makale Adı : Consumption of ready-made meals and increased risk of obesity: findings from the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg (ORISCAV-LUX) study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 41
Yayın Yeri : BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
Makale Adı : Tea, but not coffee consumption, is associated with components of arterial pressure. The Observation of Cardiovascular Risk Factors study in Luxembourg
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : NUTRITION RESEARCH
Makale Adı : Association between Nutritional Awareness and Diet Quality: Evidence from the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg (ORISCAV-LUX) Study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 34
Yayın Yeri : NUTRIENTS
Makale Adı : Adherence to physical activity recommendations and its associated factors: an interregional population-based study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 32
Yayın Yeri : JOURNAL OF PUBLIC HEALTH RESEARCH
Makale Adı : Effects of diabetes definition on global surveillance of diabetes prevalence and diagnosis: a pooled analysis of 96 population-based studies with 331288 participants
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 139
Yayın Yeri : LANCET DIABETES & ENDOCRINOLOGY
Makale Adı : Physical activity, sedentary behavior time and lipid levels in the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 56
Yayın Yeri : LIPIDS IN HEALTH AND DISEASE
Makale Adı : Intake of Lutein-Rich Vegetables Is Associated with Higher Levels of Physical Activity
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : NUTRIENTS
Makale Adı : Demographic and socioeconomic disparity in nutrition: application of a novel Correlated Component Regression approach
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 104
Yayın Yeri : BMJ OPEN
Makale Adı : Diet Soft Drink Consumption is Associated with the Metabolic Syndrome: A Two Sample Comparison
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 25
Yayın Yeri : NUTRIENTS
Makale Adı : Cross-comparison of diet quality indices for predicting chronic disease risk: findings from the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg (ORISCAV-LUX) study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 58
Yayın Yeri : BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
Makale Adı : Prevalence and Correlates of Vitamin D Deficiency and Insufficiency in Luxembourg Adults: Evidence from the Observation of Cardiovascular Risk Factors (ORISCAV-LUX) Study
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 20
Yayın Yeri : NUTRIENTS
Makale Adı : Dairy food intake is positively associated with cardiovascular health: findings from Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg study
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 25
Yayın Yeri : NUTRITION RESEARCH
Makale Adı : Cardiovascular Health and Cognitive Function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 85
Yayın Yeri : PLOS ONE
Makale Adı : Whole-fat dairy food intake is inversely associated with obesity prevalence: findings from the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg study
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 37
Yayın Yeri : NUTRITION RESEARCH
Makale Adı : Acute cardiometabolic responses facilitating a state of chronic hyperglycemia and renal impairment: the SABPA study
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : -
Makale Adı : No significant independent relationships with cardiometabolic biomarkers were detected in the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg study population
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 77
Yayın Yeri : NUTRITION RESEARCH
Makale Adı : Diet quality concept
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 121
Yayın Yeri : NUTRITION
Makale Adı : Cardiovascular health: a cross-national comparison between the Maine Syracuse Study (Central New York, USA) and ORISCAV-LUX (Luxembourg)
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 18
Yayın Yeri : BMC PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Use of food frequency questionnaire to assess relationships between dietary habits and cardiovascular risk factors in NESCAV study: validation with biomarkers
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 71
Yayın Yeri : NUTRITION JOURNAL
Makale Adı : Level of Unawareness and Management of Diabetes, Hypertension, and Dyslipidemia among Adults in Luxembourg: Findings from ORISCAV-LUX Study
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 31
Yayın Yeri : PLOS ONE
Makale Adı : Acculturation, immigration status and cardiovascular risk factors among Portuguese immigrants to Luxembourg: findings from ORISCAV-LUX study
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : BMC PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Population compliance with national dietary recommendations and its determinants: findings from the ORISCAV-LUX study
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 25
Yayın Yeri : BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
Makale Adı : Dietary, behavioural and socio-economic determinants of the metabolic syndrome among adults in Luxembourg: findings from the ORISCAV-LUX study
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 34
Yayın Yeri : PUBLIC HEALTH NUTRITION
Makale Adı : Contribution of violaxanthin, neoxanthin, phytoene and phytofluene to total carotenoid intake: Assessment in Luxembourg
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 87
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Makale Adı : Simultaneous determination of nicotine and PAH metabolites in human hair specimen: A potential methodology to assess tobacco smoke contribution in PAH exposure
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 18
Yayın Yeri : TOXICOLOGY LETTERS
Makale Adı : Prevalence of the metabolic syndrome in Luxembourg according to the Joint Interim Statement definition estimated from the ORISCAV-LUX study
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 46
Yayın Yeri : BMC PUBLIC HEALTH
Makale Adı : First nationwide survey on cardiovascular risk factors in Grand-Duchy of Luxembourg (ORISCAV-LUX)
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 64
Yayın Yeri : BMC PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Comparison of participants and non-participants to the ORISCAV-LUX population-based study on cardiovascular risk factors in Luxembourg
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 53
Yayın Yeri : BMC MEDICAL RESEARCH METHODOLOGY
Makale Adı : Nutrition, environment and cardiovascular health (NESCAV): protocol of an inter-regional cross-sectional study
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 18
Yayın Yeri : BMC PUBLIC HEALTH
Makale Adı : Alcohol consumption and the prevalence of metabolic syndrome: A meta-analysis of observational studies
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 139
Yayın Yeri : ATHEROSCLEROSIS
Makale Adı : Self-medication with antimicrobial drugs in Europe
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 260
Yayın Yeri : EMERGING INFECTIOUS DISEASES
Bildiri Adı : TİCARİ OLARAK MEVCUT BAZI ANTİSEPTİK/DEZENFEKTANLARIN ÖNEMLİ GIDA PATOJENLERİNE KARŞI ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖMEROSMANOĞLU Derya,HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Güvenliği>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>Gıda Mikrobiyolojisi>antimikrobiyal
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.03.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :25.03.2024
Bildiri Adı : AMARANT UNUNUN BAZI ÖNEMLİ FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ve ANTİMİKROBİYAL ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT, BEKİR Hale
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fonksiyonel Gıdalar>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>Gıda Mikrobiyolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.12.2023
Basım Tarihi :28.12.2023
Bildiri Adı : Investigation of the Antienzyme and Antimicrobial Properties of the Fruit Extracts of the Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) Under In Vitro Conditions
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME, BALABAN MERVE, HALLAÇ BÜLENT, AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Teknolojileri>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>GIDA KİMYASI
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.12.2023
Basım Tarihi :27.12.2023
Bildiri Adı : Farklı Konsantrasyonlarda Kullanılan Geleneksel Nar Ekşisinin Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DEMİR Azize, YENİÇERİ ŞULE AZİME, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fermantasyon Teknolojileri>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>Gıda Mikrobiyolojisi>antimikrobiyal
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023
Bildiri Adı : Nar (Punica granatum L.) ve Bileşenlerinin Sağlık Açısından Önemi Ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT, SANCAK HAKAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Mikrobiyolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.12.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.12.2022
Basım Tarihi :02.01.2023
Bildiri Adı : Sirke İle Tuzun Farklı Kombinasyonlarının S. aureus ve E. coli O157:H7'ye Karşı Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ACAR Zeki, YENİÇERİ ŞULE AZİME, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fermantasyon Teknolojisi>Gıda Bilimi>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda hijyeni ve üretimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.11.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.11.2022
Basım Tarihi :25.12.2022
Bildiri Adı : Determınatıon Of Dry Materıal, Color, Antımıcrobıal Effects Of Allıum Kharputense Freyn Et Sınt. Extract Grown In Siirt Eruh Regıon.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Teğin İbrahim, HALLAÇ BÜLENT, FİDAN Mehmet
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.11.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.11.2022
Basım Tarihi :25.12.2022
Bildiri Adı : Determınatıon Of Antımıcrobıal Effects Of Allıum Vıneale L Growıng In Siirt Eruh Regıon.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Teğin İbrahim, HALLAÇ BÜLENT, FİDAN Mehmet
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Bilimi>Gıda Mikrobiyolojisi>gıda hijyeni ve üretimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.11.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.11.2022
Basım Tarihi :25.12.2022
Bildiri Adı : Siirt’te Geleneksel Olarak Üretilen Fermente Sucukların Hijyenik Kalitesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT, SANCAK HAKAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Et Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.12.2021
Basım Tarihi :20.12.2021
Bildiri Adı : Determination of various functional properties of sumac concantrate/Sumak Konsantresinin Çeşitli Fonksiyonel Öözelliklerinin Belirlenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YENİÇERİ ŞULE AZİME, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Bilimi>Gıda Kimysaı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.11.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.11.2021
Basım Tarihi :30.11.2021
Bildiri Adı : ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ TÜKETİME HAZIR GIDAÜRÜNLERİNİN TÜKETİMİ SÜRESİNCE MEYDANA GELENMİKROBİYOLOJİK RİSKLERİN BELİRLENMESİNEYÖNELİK BİR ÇALIŞMA: SİİRT BÜRYAN KEBABI ÖRNEĞİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Yeşilel Suzan,HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.07.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.07.2020
Basım Tarihi :01.08.2020
Bildiri Adı : Zivzik Narı Suyunun Geleneksel Yöntemle Üretilen Kefirin Fiziko-kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,SANCAK HAKAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.06.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.06.2020
Basım Tarihi :20.07.2020
Bildiri Adı : Determination of Prevalence and Incidence of Salmonella spp. in Some Foods in Iraq/Suleymaniyah/QALADZE
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,IBRAHIM RAHMAN KHIDİR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.06.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.06.2020
Basım Tarihi :11.06.2020
Bildiri Adı : Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Izgaralık Köftelerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.04.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.04.2019
Basım Tarihi :20.11.2019
Bildiri Adı : Van ilinde tüketime sunulan koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,SANCAK YAKUP CAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.06.2019
Basım Tarihi :09.07.2019
Bildiri Adı : Siirt İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerde Staphylococcus Türlerinin Varlığı Ve Yaygınlığının Belirlenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.06.2019
Basım Tarihi :03.07.2019
Bildiri Adı : Izgaralık Köftelere Katkı Maddesi Olarak Siirt Koşullarında Üretilen Menengiç Yağının Etkisinin Araştırılması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.06.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.06.2019
Basım Tarihi :03.07.2019
Bildiri Adı : Siirt İlindeTüketime Sunulan Çiğ Köftelerin E.coli, Salmonella spp, ve Shigella spp Yönünden İncelenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARDEŞ MÜGE,HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.06.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.06.2018
Basım Tarihi :16.07.2018
Bildiri Adı : Van’da Tüketime sunulan sığır etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,SANCAK YAKUP CAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2018
Basım Tarihi :14.06.2018
Bildiri Adı : TG Analysis and Temperature Distributions in the Well during Baking of Buryan Kebab byTraditional Cooking Method
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,BALBAY ASIM,GÖNÜLACAR YUNUS
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Makine Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.10.2017
Basım Tarihi :05.12.2017
Bildiri Adı : TG Analysis and Temperature Distributions in the Well during Baking of Buryan Kebab by Traditional Cooking Method
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,BALBAY ASIM,GÖNÜLAÇAR YUNUS EMRE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.10.2017
Basım Tarihi :20.11.2017
Bildiri Adı : An Investigation on The Moisture Sorption of Groundnuts under The Temperature Humidty Conditions
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BALBAY ASIM,CAMCI MUHAMMET,SARITAŞ RESUL,HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.10.2016
Basım Tarihi :26.11.2016
Bildiri Adı : GELENEKSEL EV TİPİ KIŞLIK VAN KAVURMASI İLE İLGİLİ ANKETÇALIŞMASI
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT,ASLAN YAKUP,AKKEMİK EBRU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.04.2014
Basım Tarihi :04.06.2014
Bildiri Adı : Geleneksel Ev Tipi Kişlik Van Kavurmasi İle İlgili Anket çalişmasi. , Adana
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : HALLAÇ BÜLENT, AKKEMİK EBRU, ASLAN YAKUP
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu>Gıda Mikrobiyolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.04.2014
Basım Tarihi :10.05.2014
Bildiri Adı : Van Yöresinde evcil güvercinlerde bit enfestasyonları
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : DEĞER MUSTAFA SERDAR,BİÇEK KAMİLE,ÖZDAL NALAN,YILMAZ ALİ BİLGİN,DENİZHAN VURAL,HALLAÇ BÜLENT,SONA AYŞE
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Parazitolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.11.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.11.2009
Basım Tarihi :03.01.2010
Bildiri Adı : Çiğ tavuk etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : İŞLEYİCİ ÖZGÜR,SANCAK YAKUP CAN,HALLAÇ BÜLENT,EKİCİ KAMİL
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2005
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2005
Basım Tarihi :30.05.2005
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 5
Kitap Adı : SOME NOVEL APPLICATIONS IN THE FOOD INDUSTRY
Yazar Adı : KILINÇÇEKER OSMAN, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fonksiyonel Gıdalar>Gıda Teknolojileri>Gıda ve Beslenme Bilimi
Yayın Evi : Serüven Yayınevi
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-6450-81-3
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Tarımsal Üretimin Kalitesi
Yazar Adı : KILINÇÇEKER OSMAN, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Bilimi>Gıda Mikrobiyolojisi
Yayın Evi : İksad Publishing House
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6380-39-4
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : KALKINMA ODAKLI DOĞAL KAYNAK TEMELLİ İNOVASYON
Yazar Adı : SABUNCU YAŞAR İLKNUR, HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Bilimi
Yayın Evi : IKSAD INTERNATIONAL PUBLISHING HOUSE
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7562-61-4
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : DOĞAL KAYNAKLARIMIZIN GELECEĞİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON
Yazar Adı : HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Et Teknolojisi>Gıda Hijyeni ve Üretimi >Gıda Mikrobiyolojisi>Campylobacteriosis
Yayın Evi : IKSAD INTERNATIONAL PUBLISHING HOUSE
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7636-68-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : New Approaches and Applications in Agriculture
Yazar Adı : HALLAÇ BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : iksad yayınevi
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-7279-66-6
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2020
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 13
Proje Adı: Zivzik Narı kabuğu kullanılarak doğal antibakteriyel ve antifungal temizlik malzemelerin üretilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Antimikrobiyal özellikli doğal deterjan temizlik malzemesi üretimi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-08-01 16:44:40
Proje Adı: NAR KABUĞU İLE ÇEKİRDEĞİNİN GELENEKSEL KURUT ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Kurut yoğurt ve ayran gibi fermente ürünlerden elde edilen geleneksel bir ürün olup endüstriyel üretimi olmayan bir gıda ürünüdür. Yoğurt ve ayranların sularının uzaklaştırılıp tercihe göre tuz ve krema eklenmesi ve güneş altında kurutulmasıyla elde edilir. Kurut üretimi hijyenik şartlar altında gerçekleştirilmediğinden ve kurut üretim süreçlerinin standart olmaması nedeniyle patojen bakterileri içerebilme riski taşımaktadır. Kurut'un üretim sürecinin iyileştirilmesi, mikrobiyal kalitesinin artırılması ve raf ömrünün uzatılması hedeflenmektedir Narın yüksek antimikrobiyal ve antioksidan içeriği, Kurut'un mikrobiyal kalitesini artırma ve ürünün besin değerini zenginleştirme potansiyeli sunmaktadır. Çalışmanın teknik aşamaları, yoğurtlara S. aureus ve E. coli bakterileri ilave edilerek başlamakta olup her gram yoğurda, 0.5 McFarland standardına göre 10-8 kob/g seviyesinde S. aureus ATCC 25923 ve E. coli ATCC 25922 suşları inoküle edilecektir. Kontrol dışındaki örneklerde, nar kabuğu ve çekirdeği tozlarının %1, %3 ve %5 oranlarında farklı kombinasyonları eklenip karıştırılacaktır. İlk 2 gün süresince oda sıcaklığında süzme işlemi yapılacaktır. Süzme işlemi sonrasında yoğurtlar yoğrulacak ve şekil verilecektir, daha sonra 45°C'de 15 gün boyunca kurutma işlemi gerçekleştirilecektir. Kurutma işlemi sonrasında, minimum 5g düzeyinde olacak şekilde kurutlar 15 gün boyunca 4°C'de saklanacaktır. Bu süreçler sırasında belirli analizler 1. ve 15. günlerde uygulanacak ve veriler SPSS 23.0 kullanılarak istatistiksel olarak değerlendirilecektir. Proje iki paralel, iki tekerrür ile yürütülecektir. Bu araştırma, gıda endüstrisinde daha sağlıklı, besleyici ve sürdürülebilir ürünlerin üretimine katkı sağlarken, antibiyotik direncinin giderek arttığı günümüzde doğal kaynaklardan elde edilen antimikrobiyal ajanların kullanılmasını öneren yenilikçi bir yaklaşım sunacaktır. Nar kabuğu tozu ve nar çekirdeği tozu gibi doğal bileşenlerin kullanımıyla, geleneksel gıda ürünlerinin kalitesini artırma ve atık yönetimine katkı sağlayarak yeni ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlayacaktır. Proje sonuçları, gıda endüstrisine, bilimsel bilgi birikimine ve toplumun beslenme sorunlarına olumlu katkılarda bulunabilir. Ayrıca, bu çalışmanın ilk defa yapılıyor olmasıyla ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalara referans olması yanında yerel ve ulusal ekonomiye de ciddi düzeyde katkı sağlama potansiyeline sahip olacağı düşünülmektedir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-04-04 16:21:04
Proje Adı: Bazı Ticari Antibiyotiklerle Karşılaştırılarak Nar (Punica granatum L. cv. Zivzik) Kabuğunun Antibakteriyel Aktivitesinin Belirlenmesi.
Bitiş Tarihi : 10.05.2023
Proje Konusu : Siirt ilinde yetiştirilen Zivzik narlarından elde edilen yaş kabukların alkol ve metonelde ekstrakte edildikten sonra, bu ekstraktların yaygın kullanımı olan ticari antibiyotiklerle karşılaştırılması yapılmış, taze nar kabuğunun önemli gıda patojenlerinden S. aureus, S. typhimurium ve E. coli üzerine antibakteriyel etkileri araştırılmıştır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-14 12:20:30
Proje Adı: Siirt ili merkezinde satışa sunulan Büryan kebabının bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi.
Bitiş Tarihi : 26.08.2021
Proje Konusu : Siirtte sevilerek tüketilen, bu ille özdeşleşen Büryan kebabının bazı kalite özellliklerinin belirlenerek, halk sağlığı açısından değerlendirilmesi ile ilgilidir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-08-25 14:43:45
Proje Adı: Farklı gelişme dönemlerinde alınan Pistacia vera L. Siirt çeşidinin koltuk altı eksplantlarının in vitro koşullarda sürgün rejenerasyonu üzerine etkilerinin belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 27.09.2023
Proje Konusu : Siirt fıstığının doku kültürünün yapılarak, farklı dönem süreçlerinde gelişim özelliklerinin ve fıstığa ait bazı fiziksel-kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile aflatoksin oluşum mekenizmasının araştırılması.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-13 22:13:30
Proje Adı: Işkın (Yabani Ravent Rheum ribes L.) İlaveli Yenilebilir Film ve Kaplama Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Potansiyelinin Araştırılmas
Bitiş Tarihi : 17.05.2021
Proje Konusu : ışkın exraktaları ile kaplı yenilebilir filmlerin antimikrobiyal, fiziksel-kimyasal gibi özelliklerin ürün üzerine etkileri.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-08-25 14:45:00
Proje Adı: Isıl İşlem Görmüş Tüketime Hazır Gıda Ürünlerinin Tüketimi Süresince Meydana Gelen Mikrobiyolojik Risklerin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma: Siirt Büryan Kebabı Örneği
Bitiş Tarihi : 15.07.2020
Proje Konusu : büryan kebabına ait bazı fiziksel-kimyasal analizler yanında Cl. perfringens varlığı ve yaygınlığına yönelik bir çalışma
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-12-22 16:30:40
Proje Adı: Siirt’e Özgü Zivzik Narı Suyunun, geleneksel yöntemle üretilen kefir üzerine etkilerinin araştırılması.
Bitiş Tarihi : 27.07.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-12-22 16:30:22
Proje Adı: Keçi deyip geçme bilim ve sanattan vazgeçme
Bitiş Tarihi : 21.02.2019
Proje Konusu : İnsanlığın uygarlık serüveninde yol arkadaşlarımızdan biri olan keçinin ve keçi ürünlerinin öneminin vurgulanması, doğa-insan-keçi ilişkisi hakkında araştırıcı, sorgulayıcı bakış açısıyla birlikte doğa ve hayvan sevgisinin kazanılmasında farkındalıkların oluşturulması doğrultusunda bilim, sanat ve uygarlığın dayanağının doğa olduğunun keçi örneği üzerinden katılımcılara aktarılması, doğadan doğal olarak gelen ürünlerin faydalı, güvenilir ve sağlıklı olduğunun benimsenmesi, doğayı korumanın insanı koruma anlamı taşıdığı bilincinin oluşturulması, çevre ve çevre sorunlarının çözümünde yapıcı düşünmenin özendirilmesi.
Proje Konum : Eğitmen
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2021-12-22 16:29:51
Proje Adı: SİİRT İLİNDE TÜKETİME SUNULAN ÇİĞ KÖFTELERİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ
Bitiş Tarihi : 13.11.2017
Proje Konusu : SİİRT İLİNDE TÜKETİME SUNULAN ÇİĞ KÖFTELERİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN BELİRLENMESİ SONRASINDA HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN POTANSİYEL RİSK OLUŞTURUP OLUŞTURMADIĞI
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-15 14:22:33
Proje Adı: Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 01.10.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2021-12-22 16:30:58
Proje Adı: Pistacia terebinthus spp terebenthus Menengiç Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 29.08.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2018-11-16 15:23:59
Proje Adı: Siirt İli Yenilik Platformu
Bitiş Tarihi : 15.06.2014
Proje Konusu : Araştırma Destek Programları Başkanlığı'nca (ARDEB), 1301 - İŞBAP / İl Yenilik Platformu destek programı, 112R003 numaralı projedir.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2023-11-07 20:29:36
Sanat Adı: KAYIT (Ses ve/veya Görüntü)
Etkinlik Adı: 16 Ekim Dünya Gıda Günü. MODERATÖRLÜK ve ”Gıda Güvenliği” hakkında sunum.
Etkinlik Yeri: Siirt Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu.
Başlama Tarihi: 16.10.2018
Bitiş Tarihi:
Etkinliği Düzenleyenler: Prof. Dr. E.Sinan POYRAZOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi Bülent HALLAÇ , Dr. Öğr.Üyesi Gülşah AKGÜL, Öğr Gör Abdullah BAYCAR, Sinan ÇELİK, Gülten SIRRI, Hatice Elif ÖNAL,
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: Siirt
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: 16 Ekim Dünya Gıda Günü
Unvan Adı: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Sanat Kurumu: SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2018-10-19 19:19:32
Sanat Adı: KAYIT (Ses ve/veya Görüntü)
Etkinlik Adı: 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ
Etkinlik Yeri: dünya gıda günü müsabetiyle "gıda zehirlenmeleri" konusunda panelist.
Başlama Tarihi: 16.10.2015
Bitiş Tarihi: 18.10.2015
Etkinliği Düzenleyenler: Prof. Dr. E. Sinan POYRAZOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Bülent HALLAÇ, Yrd. Doç. Dr. Yakup ASLAN, Öğr. Gör. Nihal ŞİMŞEKLİ, Dyt. Ruken Zeynep AYDIN.
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: SİİRT
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: SANATSAL ETKİNLİKLER/
Unvan Adı: YARDIMCI DOÇENT
Sanat Kurumu: SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2016-01-13 14:46:26
Sanat Adı: KAYIT (Ses ve/veya Görüntü)
Etkinlik Adı: siirt kanal 56 yerel tv programı
Etkinlik Yeri: siirt.
Başlama Tarihi: 10.07.2015
Bitiş Tarihi: 10.07.2015
Etkinliği Düzenleyenler: Doç. Dr. Koray ÖZRENK. Prof. Dr.E. Sinan POYRAZOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Bülent HALLAÇ, Yrd. Doç. Dr. Seyrani MERSİN
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: SİİRT
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: gıda güvenliği ve halk sağlığı
Unvan Adı: YARDIMCI DOÇENT
Sanat Kurumu: SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2016-01-14 10:25:36
Sanat Adı: Diğer
Etkinlik Adı: siirt üniversitesi gıda mühendisliği bölüm laboratuvarlarının düzenlenmesi ve aktif hale getirilmesi
Etkinlik Yeri: Siirt üniversitesi. Mühendislik-mimarlık fakültesi gıda mühendisliği bölümü.
Başlama Tarihi: 05.01.2015
Bitiş Tarihi:
Etkinliği Düzenleyenler: Yrd. Doç. Bülent HALLAÇ, Prof. Dr. E.Sinan POYRAZOĞLU.
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: Siirt
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: SANATSAL ETKİNLİKLER/
Unvan Adı: YARDIMCI DOÇENT
Sanat Kurumu: SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2016-01-14 10:48:07
Bilimsel Faaliyetler
Kuruluş Adı: Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Başlama Tarihi :2019
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: Sağlık Baknlığı.Halk sağlığı genel müdürlüğü-Süt-yoğurt çalıştayı
Başlama Tarihi :2019
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: siirt üniversitesi spor külübü
Başlama Tarihi :2015
Bitiş Tarihi :2017
Kuruluş Adı: tmmob- gıda mühendisleri odası-genel kurul üyesi
Başlama Tarihi :2014
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: TMMOB -GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
Başlama Tarihi :2000
Bitiş Tarihi :
Kuruluş Adı: tmmob
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Et Teknolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Mikrobiyolojisi
Güncelleme Tarihi : 2023-11-07 20:39:04